„Iš tiesų tikrai verta galvoti, ar neturėtų tam tikra didesnė dalis sprendimų grįžti į Seimą ir čia užtikrinti diskusijų kokybę, platų visuomenės įtraukimą“, – iš Seimo tribūnos kalbėjo I. Segalovičienė.

Paklausta, kokių konkrečių veiksmų Prezidentūra ėmėsi prisidėdama prie pandemijos valdymo, šalies vadovo patarėja teigė, kad kiekviena institucija turėtų vykdyti savo funkcijas. Pasak jos, už viruso plitimo valdymą pirmiausiai atsakingas Ministrų Kabinetas, tačiau svarbiausi pakeitimai, I. Segalovičienės įsitikinimu, turėtų būti priimami būtent parlamente.

„Labai svarbus dalykas, kad kiekvienas turi daryti savo darbą. Mes žinome, kad už pandemijos valdymą visų pirma atsakinga Vyriausybė ir Sveikatos apsaugos ministerija. Čia yra tas centras, tiek smegenų, tiek veiksmų, kuris turi demonstruoti lyderystę, atnešti tiek visuomenei, tiek Seimui sprendimus. Ne po vieną, o visus komplekse“, – tvirtino ji.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį sprendžia, ar atmesti prezidento G. Nausėdos veto ir priimti įstatymo pataisas, kuriomis nepasiskiepiję darbuotojai turėtų patys susimokėti už privalomus testus nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)