Pasak sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, nors nutarimas formuluojamas kaip humanitarinės pagalbos suteikimas, tačiau kalbama apie tiekimo grafikų subalansavimą vakcinas paskolinant.

„Latvija pagal savo rezervuotus vakcinų kiekius ir pagal tai, kaip gamintojas jiems yra numatęs tiekimo grafikus, šiuo metu yra labai nepalankioje situacijoje, todėl kreipėsi dėl pagalbos, kad būtų galima tų vakcinų suteikti, kad jie savo grafikus galėtų subalansuoti“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Latviams bus skiriami 201 tūkst. 240 vienetai vakcinų.

„Sutartis mūsų konkreti, kadangi sutartys su gamintojais yra labai nelanksčios ir jie tiesiog neturi skolinimo mechanizmo, tai tiesiog buvo trišaliu sutarimu tarp gamintojo, Latvijos ir mūsų buvo sutarta, kad sutartyse bus numatyta ir abipusio donavimo galimybė. Tai reiškia, jeigu ateityje mums jau būtų nepalankūs tiekimo grafikai ir mums reikėtų vakcinų, tai Latvija analogiškai mums padėtų subalansuoti vakcinų tiekimo grafikus“, – kalbėjo A. Dulkys.

Vakcinos iki lapkričio 19 dienos bus skiriamos iš vakcinų, įgytų pagal išankstinę pirkimo sutartį.

Latvijos sveikatos ministras Danielis Pavlutis anksčiau trečiadienį sakė, jog šaliai gresia „Pfizer“ vakcinų trūkumas, todėl buvo sutarta dėl galimybės pasiskolinti šios vakcinos.

Latvijos ministras užsiminė, kad šalis galėtų apsikeisti su Lietuva mažiau populiariomis šalyje „AstraZeneca“ vakcinomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės