Peržiūrėti vaizdo įrašus teismo prašė nuteistosios advokatas Danius Svirinavičius.

„Kas nurodoma apeliaciniuose skunduose, psichologinis smurtas teisėjos ir vaiko atžvilgiu vartotas, matysime vaizdus, (...) nuteistoji buvo afekto būsenoje“, – sakė advokatas.

Trijų teisėjų kolegija šį prašymą atmetė motyvuodama, kad teismas išsamiai susipažino su vaizdo medžiaga, apeliaciniais skundais.

„Teisme buvo ištirti šie duomenys, dar kartą peržiūrėti nėra jokio pagrindo“, – sakė teisėjas Albinas Bielskis.

Jis paskelbė, jog įrodymų tyrimas šioje byloje nebus atliekamas. Toliau byla bus nagrinėjama gruodžio 6 dieną.

Nei N. Venckienė, nei nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė posėdyje nepasirodė, joms atstovavo advokatai.

Bausmę atliko

Liepos 8 dieną Panevėžio apygardos teismas 50-metę N. Venckienę pripažino kalta ir nuteisė kalėti, tačiau, įskaičius suėmime išbūtą laiką, teismas nusprendė, kad ji bausmę jau atliko. Jai taip pat priteista atlyginti 6,8 tūkst. eurų ekstradicijos iš JAV išlaidų.

Buvusi teisėja pripažinta kalta dėl pasipriešinimo pareigūnams, antstolio nurodymo nevykdymo ir smūgių sudavimo, už ką jai skirta subendrinta laisvės atėmimo metams ir devyniems mėnesiams bausmė. Į bausmės laiką įskaitytas N. Venckienės suėmime išbūtas laikas.

Taip pat priteista neturtinė žala Laimutei Stankūnaitei, antstolei ir policijos pareigūnui, ieškinį dėl 50 tūkst. eurų neturtinės žalos L. Stankūnaitės dukrai teismas paliko nenagrinėtą.

L. Stankūnaitei N. Venckienė turės atlyginti 2,3 tūkst. turtinės ir 4 tūkst. eurų neturtinės žalos, antstolei – 3 tūkst. eurų neturtinės žalos, policijos pareigūnui – 500 eurų.

Prašo grąžinti bylą

N. Venckienės advokatas D. Svirinavičius mano, kad nuosprendį jo ginamajai paskelbęs Panevėžio apygardos teismas buvo šališkas, tam tikros nuosprendžio dalys turi būti panaikintos ir byla grąžinta pirmosios instancijos teismui, o jeigu šie reikalavimai nebūtų patenkinti, bylą reiktų grąžinti prokurorui.

Advokatas sako, kad teismas nesilaikė teismų praktikos skiriant kardomąsias priemonės N. Venckienei, teismų praktikos neatitinka ir priteistos žalos.

N. Venckienė savo apeliaciniame skunde teigia, kad jos procese buvo pažeista Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvevencija, bylą išnagrinėjo šališkas teismas, jis nesirėmė teismų praktika, o kaltinamasis aktas buvo surašytas netinkamai.

Nuteistoji prašo ją išteisinti, arba bylą nutraukti, atmesti visus civilinius ieškinius.

Buvusi teisėja buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių dalyvių.

N. Venckienė nuteista po to, kai 2012-ųjų gegužę, vykdydami teismo sprendimą pareigūnai iš jos šeimos namų paėmė mažametę dukterėčią ir perdavė mamai L. Stankūnaitei. Mažamečio vaiko perdavimas ir kiti veiksmai buvo filmuojami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)