„Nesistebime, kad vaikai serga. Vaikai ilgai buvo nuotoliniame ugdyme, jie neturėjo galimybės persirgti, jaunesni nei 12 metų vaikai ir dabar negali skiepytis“, – teigia švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak jos, situaciją mokyklose ministerija vertina kaip normalią. Ministerija taip pat atkreipia dėmesį, kad atvejų išaiškinama tuo daugiau, kuo didesnė dalis moksleivių testuojasi.

„Džiaugiamės, kad auga besitestuojančių skaičius, yra ir mokyklų, kur situacija puikiai kontroliuojama. Daugėja mokyklų, kuriose persirgę arba pasiskiepiję plius besitestuojantys mokiniai jau apima beveik visus mokinius. Tačiau vis dar yra savivaldybių ir mokyklų, kuriose testuojasi mažiau nei 50 proc. mokinių. Kalbamės su tomis mokykloms, ieškome sprendimų“, – teigia ministrė.

Ministerijos duomenimis, testuojasi jau beveik 50 proc. mokinių: 160 tūkstančių.

„Labai tikimės, kad šiandien dalijami testai ir tiems vaikams, kurie iki šiol nesitestavo, paskatins tėvus pradėti testuoti savo vaikus ir taip prisidėti prie saugių mokyklų išlaikymo ir viruso plitimo stabdymo“, – sako ministrė.

Šiuo metu visiškai nuotoliniu būdu dirba viena mokykla – Kėdainių „Ryto“ progimnazija.

Mokyklose yra apie 98-99 procentų moksleivių.

Ministerijos duomenimis, imunitetą po skiepo ar persirgę turi 45 proc.12-15 metų vaikų ir 77,5 proc. 16-24 metų asmenų.

Imunizuoti yra 92 proc. švietimo įstaigų darbuotojų.

Moksleivių rudens atostogos buvo pratęstos dviem dienomis: jos prasidės lapkričio 3 dieną, į mokyklas moksleiviai grįš lapkričio 10 dieną. Taip siekiama užtikrinti, kad po Vėlinių mokiniai grįžtų praėjus septynias dienas siekiančiam COVID-19 inkubaciniam periodui.

Šiuo laikotarpiu nevyks ir kontaktinis neformalusis ugdymas, vaikų stovyklos.

Prieš atostogas besitestuojantys vaikai gavo po du greituosius antigenų savikontrolės testus ir galės juos atlikti namuose savarankiškai ar padedami tėvų pagal įprastą testavimo mokykloje grafiką. Grįžę į mokyklas vaikai taip pat atliks testus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)