Laidoje netrūko aštrių laidos dalyvių klausimų bei priminimo apie skandalingą V. Uspaskicho praeitį bei Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą.

„Žinote, dėl ko nuteistas? 2003 metais, kada kūrėsi Darbo partija, iki Darbo partijos griežtos atsakomybės politinių organizacijų nebuvo iš viso. Galima buvo teikti arba neteikti (buhalterijas)... 2004 metais, kai gavote Uspaskichą, išėjo dar vienas teisės faktas – už politinių organizacijų buhalterijas vienasmeniškai atsako politinės partijos vadovas. Jūs suprantate, kad iki man netapus partijos pirmininku, nereikėjo, kad už politines organizacijas atsakytų vadovai“, – taip laidoje apie savo skandalingą praeitį bandė aiškinti V. Uspaskichas.

Į tokius politiko pareiškimus sureagavo S. Malinauskas, sakydamas, kad šiuose teiginiuose pametama visa esmė.

„Teisinėje valstybėje mes negalime užginčyti teisme nustatytų faktų. Tai yra jau Aukščiausiojo Teismo priimtas sprendimas“, – taip į V. Uspaskicho teiginius atsakė S. Malinauskas.

„Jūs, mano galva, pametate prasmę. Buvo daug politinių bylų. Mes galime kalbėti apie Liberalų sąjūdį, kuris buvo kaip partija teisiama, ir yra, apie Tvarką ir teisingumą, kuri yra perrinkta ir išrinkta į gabaliukus, bet mano mintis yra labai paprasta – tai didžiulis procesas, žmonės mato korupciją, kad yra neskaidri politinė schema ir galiausiai viskas virsta baudomis, kurios biudžetą papildo penkiolika tūkstančių eurų. Ką gali galvoti žmonės apie tokią valstybę“, – sureagavo S. Malinauskas.

„Mes gyvename valstybėje, kur toks jausmas, kad teisingumo labai trūksta. Kalbant ne tik apie Uspaskichą, bet ir kitas didžiules politines bylas, kai kuriuos veikėjus, kurie užima labai aukštas pareigas ir sau leidžia neįtikėtinus dalykus, turėdami labai spalvingą reputaciją. Toks jausmas, kad net jeigu tu pradedi apie tai kalbėti, tu greičiausia sulauksi daugiau problemų, nei kad mes tas skaidrumo problemas pradėtume realiai spręsti“, – laidoje kalbėjo tinklaraštininkas.

„Toks jausmas, kad jūs, Skirmantai, prokuroras ir teisėjas. Jūs teikiate visokias feikines informacijas“, – atsakė V. Uspaskichas.

Uspaskichas: aš nekaltas, kad tu nesugebi uždirbti

Laidos pabaigoje S. Malinausko paklausta apie tai, kiek jis uždirba.

„Mano yra vieši duomenys, pateikti. Mano pajamos yra apie dvidešimt tūkstančių eurų per mėnesį. Tai yra aštuonių žmonių komanda, plius platformos mokestis, ir visi kiti mokesčiai. Taigi mano atlyginimas yra du tūkstančiai eurų per mėnesį „į rankas“, – atsakė S. Malinauskas.

Tuo tarpu V. Uspaskichas tikino, kad S. Malinauskas informaciją apie V. Uspaskichą pateikia labai selektyviai.

„Aš noriu pasakyti vieną paprastą dalyką. Kai pradedame kalbėti apie žmogų ir visa kitą, turbūt reikia pasakyti visas puses. Aš vis tiek sukuriu beveik keturis tūkstančius darbo vietų, kol neišsiskyrėme su Jolanta pas mus dvidešimt penkerius metus dirba labdaros Vikonda fondas, tūkstančiai žmonių gaudavo paramą ir visa kita. Padėta daug, bažnyčių daug restauruota, į Lietuvos ūkį įnešta beveik milijardas eurų Aš pirmas sukūriau ekonominę kompiuterinę klasę Lietuvoje“, – laidoje sakė V. Uspaskichas.

„Tai, kad turtingas žmogus, kuris įvairiomis schemomis susikrauna tuos savo turtus, su Gazprom taip pat, paskui dalį tų pinigų skiria labdarai, tai aš skirių labdarai procentais nuo gaunamų pajamų šimtąkart daugiau negu jūs skiriate. Jūs skiriate viena ar du procentus, o mes, būna, kad visas mėnesio pajamas išdalijame“, – sureagavo S. Malinauskas.

„Aš nekaltas, kad tu nesugebi uždirbti“, – taip atrėžė V. Uspaskichas.

Visą pokalbį žiūrėkite vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)