Kreipėsi darbuotoja

Bendrasis pagalbos centras 11 val. 35 min. sulaukė Kėdainių pagalbos šeimai centro socialinės darbuotojos pranešimo, kad pagalbos šeimai centre Vydūno gatvėje 16 metų vaikinas su peiliu rankose užsidarė savo kambaryje, daužo daiktus.

Darbuotoja įtarė, kad vaikinui galimai paūmėjo psichinė liga.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Norėjo šokti

Į įvykio vietą atskubėjus specialiosioms tarnyboms paaiškėjo, kad 2005 metais gimęs vaikinas bandė šokti pro 2 aukšto langą.

Jaunuolis buvo saugiai sulaikytas ir įsodintas į policijos automobilį. Jam pagalbą teikia medikai, socialiniai darbuotojai, psichologai.

Pranešė praeiviai

Tos pačios dienos popietę visos specialiosios tarnybos skubėjo prie vieno iš daugiabučių, mat apie 14 valandą Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas, kad Rasos gatvės daugiabučiame name praeiviai mato moterį, kuri bando išlipti pro langą iš 4 aukšto.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Medikų globoje

Į įvykio vietą atvykus ugniagesiams moters nesimatė. Liudininkų teigimu, ją kažkas įtraukė į vidų.

Gelbėtojams patekus į butą, 1952 metais gimusi moteris gulėjo balkone. Ji bendravo su policijos pareigūnais, ją apžiūrėjo medikai.

Moteriai toliau pagalbą teikia medikai, socialiniai darbuotojai, psichologai.

Pagalba yra

Specialistai visuomet pabrėžia, kad kiekvienas žmogus, svarstantis apie savęs ar kitų žalojimą, savižudybę, gali sulaukti tinkamos pagalbos.

Svarbu, kad asmuo į pagalbos tarnybas kreiptųsi pats arba laiku sulauktų aplinkinių paramos.

Kėdainių rajone psichologinė pagalba teikiama Psichikos sveikatos skyriuje. Žmonės taip pat gali kreiptis bendrais Lietuvoje veikiančiais pagalbos telefonais, tačiau čia pagalbą dažniausiai teikia savanoriai.

Psichologų teigimu, svarstančiam apie savęs žalojimą žmogui kartais užtenka tik paprasto pokalbio, tačiau dėl savo emocinės būsenos, praėjus kritiniam laikui, jis turėtų kreiptis į specialistus.