BNS žiniomis, teisėsaugos akiratin pateko Naujosios Vilnios poliklinikos darbuotojai.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas spalio 20 dieną gavus informaciją, kad vienos sostinės poliklinikos medicinos darbuotojai galbūt ima kyšius iš asmenų per tarpininką už savo neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

„Tai nėra privati medicinos įstaiga, šiai dienai yra šeši įtariamieji“, – BNS sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Įtariama, kad buvo mokami kyšiai už tai, kad medicinos darbuotojai į www.esveikata.lt duomenų bazę įrašytų klaidingus duomenis apie asmenų pasiskiepijimą nuo COVID-19, žinant, kad tomis datomis pastarieji poliklinikoje nesilankė ir jokiomis vakcinomis nesiskiepijo.

Pasak policijos, tokiu būdu asmenys neteisėtai įgijo galimybių pasus ir, neturėdami teisinio pagrindo, naudojosi paslaugomis, kuriomis galima naudotis tik turint galimybių pasą.

„Tokie veiksmai kėlė pavojų ir grėsmę žmonių sveikatai“, – rašoma policijos pranešime.

Pagal turimą informaciją šiomis „paslaugomis“ galėjo pasinaudoti daugiau nei 200 asmenų.

Ikiteisminiame tyrime įtariamiesiems Vilniaus apylinkės teismo nutartimis paskirtos kardomosios priemonės – nušalinimas nuo pareigų, rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir piktnaudžiavimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės