Atvykstantys į Palangą sako, kad labiausiai pasiilgsta jūros.

„Kada ji rami, tai dvasioje ramybė. Kada audringa, tada susimąstyti verčia. Man patinka visokia jūra, todėl ir vaikštau“, – LNK sakė viena Palangoje besilankanti moteris.

Kitas vyras kalbėjo, kad į Palangą atvyksta kelis kartus per metus.

Norintys pabūti kurorte prie jūros ilgąjį Vėlinių savaitgalį turėtų suskubti. Kai kurie viešbučiai Palangoje jau pilni.

„Viešbučių užimtumas jau siekia 95 ir kai kur jau 100 procentų. Tokia tendencija, kad užsakymai arba rezervacijos daugiausia pildėsi nuo šeštadienio ir trims naktims, ilgesniam nei savaitgalio laikotarpiui“, – kalbėjo turizmo centro vadovė Rasa Kmitienė.

Viešbučių vadovai sako, kad kainos nekinta, savaitgaliais jos ir taip didesnės nei darbo dienomis. Tik pastebima, kad pandemija neretai žmonių planus keičia.

„Visi gyvename šia diena, planai dažnai keičiasi. Kaip ir tos rezervacijos, čia pandemijos pasekmė, kinta tos aplinkybės – čia gali išeiti, čia jau nebegali. Visos tos sąlygos daro įtaką kintamumo rodiklį“, – kalbėjo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.

Kad ilgąjį savaitgalį visi keliai ves į kurortą ir verslininkams, ir palangiškiams smagu.

„Nors daug kas spjaudė, koliojo ir aiškino, kas čia toje Palangoje, o savaitgaliais pilna. Man atrodo, kad taip. Vėlinės irgi bus pilnos“, – sakė viena palangiškė.

Jai antrino ir kita – savaitgaliais žmonių Palangoje daugiau.

„O kad žmonės nori į Palangą, tai mes džiaugiamės“, – sakė moteris.

Kitas pasakojo, kad pernai per karantiną Palanga buvo visiškai tuščia.

Vėlinių savaitgalis toks populiarus ir išskirtinis dėl net 4 laisvų dienų. Palangiškiai tikisi, kad poilsiautojų bus ir po jo dėl prailgintų mokinių atostogų. Jos truks ilgiau nei savaitę.

„Nėra toks srautas toks didelis, nesame juo dar patenkinti. Tai tikrai galime kviesti, turime daug vietų vaikų atostogoms. Objektai yra pasiruošę, kai kur ir meniu specialiai paruošė. Ir su kitokiomis atrakcijomis laukia“, – sakė I. Valaitienė.

Tik trečia nemokama nakvynė kurorte retas gundosi.

„Jau daugiau yra informacijos patiems kurorto lankytojams. Ir tiesiog pastebėjome, kad daugiau atsirado tų užsakymų“, – sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė. Visgi, tokios rezervacijos tiek vienetinės.

Palangiškiai neabejoja, kad žmonių kurorte bus gausu ir dėl prognozuojamų gerų orų.