„Bus sprendžiama dėl kariuomenės įgaliojimų pratęsimo“, – BNS sakė vidaus reikalų ministrės, komisijos pirmininkės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Jos teigimu, kariuomenės įgaliojimai pasienyje, šaliai susiduriant su išaugusia neteisėta migracija, galioja iki lapkričio 13 dienos.

Šiuo metu pasieniečiams dirbti prie sienos su Baltarusija padeda ir kariuomenės daliniai. Kariai pasienyje, kaip ir pasieniečiai, stabdant nelegalią migraciją, turi įgaliojimus sulaikyti asmenis ar naudoti specialiąsias priemones.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Nuo rugpjūčio 2-osios, kai imta taikyti apgręžimo taktika, neįleista apie 5 tūkst. užsieniečių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)