„Svarbiausias Lietuvos interesas Singapūre ir Pietryčių Azijos regiono šalyse – didinti lietuviškų prekių bei paslaugų, ypač aukštos pridėtinės vertės, eksportą ir pritraukti investicijas, įskaitant strateginę reikšmę turinčiuose infrastruktūros projektuose ir startuolių ekosistemoje", − sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Singapūras yra svarbi Lietuvos eksporto rinka Azijoje, į kurią eksportuoja daugiau kaip šimtas Lietuvos įmonių, matomos galimybės bendradarbiavimo plėtrai Lietuvos informacijos ir ryšių technologijų, medicinos įrangos, fotonikos, maisto produktų ir gėrimų, tekstilės, plastikų ir chemijos sektoriuose. Potencialių bendradarbiavimo sričių ieško ir Klaipėdos uostas, Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų gamintojai bei „Klaipėdos nafta“.

Ambasados Singapūre atidarymas sudarys Lietuvai sąlygas tapti Singapūro ir kitų Azijos valstybių FinTech įmonių vartais į Europos Sąjungos rinką. Lietuva siekia tapti gyvybės mokslų regioniniu centru, o Singapūras yra regiono lyderis biomedicinos srityje.

Ambasados įsteigimas taip pat padės skatinti akademinius ir studentų mainus, užtikrinti efektyvią pagalbą Lietuvos piliečiams Singapūre ir pagerinti konsulinių paslaugų teikimą Pietryčių Azijos regione.

„Taip įgyvendiname Vyriausybės siekį sustiprinti Lietuvos tarptautinę padėtį, jos politinius ir diplomatinius santykius su bendramintėmis valstybėmis Rytų Azijos regione. Be jokios abejonės, tai padėtų įtvirtinti Lietuvos piliečių saugumą ir gerovę bei atverti Lietuvos eksportuotojams naujų galimybių pažangiose pasaulio rinkose”, – posėdyje kalbėjo užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius.

Remiantis nutarimo projektu, 2023-iaisiais ambasados išlaikymas kainuotų 1,4 mln. eurų. Planuojama, kad ambasadoje dirbtų šeši darbuotojai: ambasadorius, du diplomatai, du asmenys pagal darbo sutartį ir vienas valstybės tarnautojas.

ELTA primena, kad šiais metais Lietuva atidarė dar vieną diplomatinę atstovybę Azijos valstybėje – Pietų Korėjoje. Ambasada atidaryta Lietuvai siekiant sustiprinti šalies tarptautinę padėtį, politinius ir diplomatinius santykius su bendramintėmis partnerėmis Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, įtvirtinti Lietuvos piliečių saugumą ir gerovę bei atverti naujas galimybes Lietuvos eksportuotojams pažangiausiose pasaulio rinkose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)