A. Šatevičius, „Delfi TV“ laidoje „Delfi diena“ paklaustas, kaip vertina įveikto oponento Jaroslavo Narkevičiaus politinius žingsnius siekiant pergalės rinkiminiu laikotarpiu, sakė, kad juos balsuodami jau įvertino gyventojai.

„Gal kai kuriuos žingsnius vertinčiau pakankamai neigiamai, bet iš esmės buvo pakankamai skaidri ir graži konkurencija“, – kalbėjo išrinktas Trakų rajono meras.

A. Šatevičius nuo šiol taps ir jauniausiu meru Lietuvoje.

„Džiaugiuosi, kad gyventojai pasitiki jaunais politikais. Matome tikrai jaunų merų pavyzdžių kaip Tauragės meras Dovydas [Kaminskas], kuris puikiai tvarkosi. Manau, kad ta jaunystė yra pliusas ir tikrai malonu perimti būtent iš jo šį titulą. Ruošiuosi dirbti ne ką prasčiau, dar ir geriau“, – žadėjo A. Šatevičius.

Tarp svarbiausių einamųjų darbų jis minėjo vakcinaciją, žadėjo dirbti su švietimu ir informacijos sklaida siekiant paraginti gyventojus aktyviau skiepytis.

„Jau bandome kartu su paštininkais siųsti medikus, skatinti ir šviesti gyventojus. Manau, kad būtent švietimo trūksta, kaimiškose vietovėse žmonės kartais atsisako skiepų. <…> Vieni nori skiepytis, kiti nenori. Aš esu už laisvą pasirinkimą, bet pats – už mokslą, už skiepus ir esu pasiskiepijęs. Galbūt trūksta švietimo. Mes neturime brukti skiepo per prievartą, bet turime šviesti gyventoją, kad jis pats norėtų“, – svarstė A. Šatevičius.

Kaip savo pagrindinius darbus rinkimų kampanijos metu jis įvardijo geresnį susisiekimą, daugiau galimybių jaunoms šeimoms, gražesnę aplinką, skaidresnę ir efektyvesnę įmonių veiklą, dar daugiau erdvių gyventojų poilsiui ir laisvalaikiui. Išrinktas meras įsitikinęs, kad šiuo tikslus pavyks pasiekti iki kadencijos pabaigos.

„Įgyvendinti pavyks beveik visus darbus, nes jie jau pradėti įgyvendinti man būnant administracijos direktoriumi, bet reikia politinės valios juos užbaigti. <…> Galiu drąsiai teigti, kad mano visi 5 įsipareigojimai bus įvykdyti“, – laidoje teigė A. Šatevičius.

Išrinktas Kelmės rajono meras Ildefonsas Petkevičius taip pat teigia, kad reikės daug padirbėti, kad rajone pagerėtų COVID-19 situacija, nors ją sako vertinintis patenkinamai.

„Dalis tėvų nelabai nori testuotis, bet mokyklose grėsmingų situacijų, masinių susirgimų nėra. Mokiniai, kurie suserga, izoliuojasi, visos šitos priemonės vykdomos. Padėtis kontroliuojama“, – teigė I. Petkevičius.

Vienu savo pagrindinių darbų jis įvardijo mokyklų tinklų optimizavimą.

„Mūsų rajone – ženklus gyventojų skaičiaus mažėjimas. Mažėja gimstamumas ir neužsipildo mokyklos. Matome, kad atokesnės mokyklos tiesiog nesurenka reikiamo kontingento mokinių, mokytojai neturi reikiamos apkrovos“, – aiškino išrinktas meras.

Didelė problema Kelmės rajone, anot I. Petkevičiaus, ir nesutvarkyti žvyrkeliai: „Važinėdami po rajoną mes viduryje kelio radome tokių duobių, kur įsmeigiama vėliavėlė, kad galėtumei ją apvažiuoti. Yra nemažai problemų, nes žvyrkeliai neatnaujinti kokių 20 ir daugiau metų – nuo jų yra tiesiog nuplautas žvyro sluoksnis.“

Galutinius rinkimų rezultatus VRK tvirtins kitą savaitę, spalio 28 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)