Kaip skelbia VSAT, ši žmonių grupė, bandžiusi neteisėtu būdu patekti į Lietuvą, Ignalinos rajone iškart buvo sutikta pasieniečių ir apgręžta atgal.

„Pagalbos jiems nereikėjo. Užsieniečiai buvo tinkamai apsirengę. Jie nesipriešino ir nekonfliktavo, kai pasieniečiai informavo apie neįleidimą“, – rašoma VSAT pranešime.

Krizė tęsiasi: ne tik apgręžė daugiau nei pusšimtį neteisėtų migrantų, bet ir sulaikė du pažeidėjus

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos neleido įeiti 57 migrantams. Vienas užsienietis dėl humanitarinių priežasčių buvo įleistas į Lietuvą.

Kaip penktadienį ryte skelbė VSAT, dar 2 užsieniečiai ketvirtadienį buvo sulaikyti, tačiau šis atvejis nėra susijęs su masiniu migrantų antplūdžiu – dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Įvykis fiksuotas Lazdijų rajone, sulaikytieji nėra iš Afrikos ar Azijos šalių, iš kurių pastaruoju metu atvyksta migrantai. Tai yra sienos pažeidimas, pirminiais duomenimis, ne neteisėtos migracijos tikslais. Tokių būta ir iki migracijos krizės, pasitaikė ir dabar“, – paaiškino VSAT.


Trečiadienį iš Baltarusijos buvo neįleisti 79 migrantai, antradienį – 55, pirmadienį – 149, sekmadienį – 49, šeštadienį – 91, penktadienį – 35.

„Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu“, – skelbiama VSAT pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)