Opozicijoje jaučiamas nerimas, kad dalis narių gali bandyti migruoti į naująją S. Skvernelio partiją, ir tai skatina galvoti apie naujus sprendimus.

„Klausimas, ar Darbo frakcijoje atsiras susižavėjusių Sauliaus mačo lyderio pozicija, ir ar neperbėgs ten. Bet jie gi puikiai žino, kad Sauliaus dešimtukas-dvidešimtukas nėra guminis, jau šiandieną jis yra perpildytas.

Mes, Regionų frakcija, vieno nario netekome, jei dar vienas antras patikėtų šviesiu rytojumi, vyktų judėjimas, susiformuotų Mišri grupė. Tai nėra geras dalykas, mano manymu, protingiausia būtų Darbo, Regionų ir „valstiečių“ frakcijoms padaryti opozicijos lyderį, ir turėti Valdyboje atstovą“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Mano, kad konservatoriai turi savo interesų dėl Skvernelio

Apskritai į naujos politinės jėgos gimimą parlamentas žvelgia nevienareikšmiai.

„Akivaizdu, Saulius yra mačo vyras. Tai yra natūralus dalykas, statutiniai pareigūnai visame pasaulyje yra mačo vyrai. Kiekviena moteris nori, kad jos vyras būtų uniformuotas, turėtų ženklelį, antpečius, ir įsivaizduoja, kad jis labai stiprus žmogus.

Nežinau, ar pats Saulius tai mato, bet akivaizdu, kad senolis Landsbergis iš Sauliaus bando nulipdyti antrą Paksą. Kažkodėl jaučiu, kad konservatoriai iš šono bando įtikinti, koks jis tobulas, koks jis protingas, kokia pas jį žiauriai gera komanda, kad visi protingi žmonės išėjo iš Karbauskio, kad Ramūnas lieka tarsi nelaimingas, negražus kupriukas muzikantas“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Socialdemokratams mato iššūkių

Opozicijoje esantiems socialdemokratams, kurie šiuo metu pirmauja reitinguose, jis mato iššūkių tolimesnėje ateityje.

„Socialdemokratai yra purpuriniai, gražūs, nuostabūs, ir minkšti. Kaip jei 2016 m. sakė, kad laimės rinkimus, kaip 2020 m. sakė, kad laimės rinkimus, dabar jau aiškina, kad 2024 metais laimės rinkimus, ir jie tiki, kad pensininkų karalienė Blinkevičiūtė juos išneš ant pjedestalo. Kad ir kokia Vilija būtų gera, ji tikrai yra šiltas mielas žmogus vyresnio amžiaus žmonėms, bet reikia mąstyti pragmatiškai.

Blinkevičiūtė 2024 m. tikrai dalyvaus rinkimuose į Europos Parlamentą . (…) Į prezidentus ji gali prašyti: „būk geras draugas, Andriukaiti, gal pabandyk dar kartą“, arba bandys pastatyti G. Palucką, nes jis pagal metus jau galės dalyvauti“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Jis buvo tikras, kad nei V. Blinkevičiūtė, nei „darbiečių“ lyderis V. Uspaskichas, būsimuose Seimo rinkimuose nedalyvaus.

Šimonytei – kritika dėl komandos

Kalbėdamas apie situaciją pas valdančiuosius, parlamentaras teigė daug tikėjęsis iš premjerės Ingridos Šimonytės, tačiau tie lūkesčiai neišspildė.

„Tikėjausi, kad bendravimo kultūra, atsakomybės, aukšti moralės standartai, kuriuos ji kėlė S. Skverneliui, A. Butkevičiui ir aplinkiniams, išsilaikys. Bet matyt žmogus tiesiog gyveno rožiniame gyvenime, kaip tas bulius Ferdinandas pievoje, ir galvojo, kad čia viskas tvarkoje, kol bulius Ferdinandas nepapuola į skerdyklą, arba, kol bitė neįgėlė į subinę. Panašiai atsitiko ir I. Šimonytei, ji buvo bulius Ferdinandas opozicijoje, lakstė tarp gėlių ir šypsojosi. Kai nuvažiavo į miestelį (turi mintyje darbą Vyriausybėje – „Delfi“), ir bitė jai įgėlė į šikną, tai ji pradėjo pykti ant visų, ir tapti visur bloga“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.

Jo nuomone, pagrindinė bėda yra ta, kad ji pasirinko netinkamus ministrus.

„A. Dulkys kaip žmogus turi gerų savybių, ir tikiu, kad jį labai vertino, kai buvo Valstybės kontrolierius, jis atliko savo funkcijas, bet I. Šimonytė gi puikiai supranta, kad vadybinių gebėjimų ir lyderio savybių jis neturi.

A. Bilotaitė yra ideali komiteto pirmininkė, bet dabar gi matome, kad sakome, kad apgręžiame migrantus, bet realybėje mes juos miškuose, prie parduotuvių ar kitur rankiojame. (…)

Ir matyt ji turi daug problemų su krašto apsaugos ministru. Kol kas tos problemos nelenda, – tiek poligono statymas, tiek per didelis pralaimėjimas Afganistane, NATO susilpnėjimas, (…).

O Gabrieliaus Landsbergio akivaizdu, kad ji nekeis, ir nesiūlys niekam keisti. Nes, jeigu ji pasiūlys, tai (…) senolis Landsbergis nespėtų iki Seimo pareiti, kai su pareiškimu rankoje išeis“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Netrukus jau bus metai po praėjusių Seimo rinkimų. Antrasis Seimo rinkimų turas įvyko 2020 m. spalio 25 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)