Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas sako, kad jų frakcijai nebuvo pasiūlyta prisidėti prie kreipimosi, bet pats nebūtų jo pasirašęs.

„Aš tikrai būčiau nepasirašęs, nes primena tokį žaidimą pakerštaukime, nes dabartiniai valdantieji opozicijoje darė tą patį, kai tik galėjo kur nors pagaliuką tarp ratų įkišti, tai kišo, tame tarpe ir su Konstituciniu Teismu, nes prisiminkime ir tą garsiąją vaistų kompensavimo istoriją“, – Žinių radijui penktadienį sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad šis kreipimasis sustiprina ir taip visuomenėje aktyviai keliamas abejones dėl galimybių paso. Nors, pasak S. Skvernelio, šios abejonės buvo visą laiką, tik valdantieji nenorėjo jų girdėti, jis teigė, kad dabar nėra geriausias metas jas skatinti.

„Kiek mačiau, tai yra „valstiečių“ iniciatyva, na ir dabar patikrins Konstitucinis Teismas – po metų, pusantrų galbūt, ar tai atitinka įstatymą, tai labai gerai, kad patikrins, nieko čia blogo nėra, bet faktiškai yra siejamos tam tikros abejonės, kurios ir taip tikrai ir teisininkų visuomenėje, ir ne tik teisininkų visuomenėje yra aštri diskusija“, – kalbėjo parlamentaras.

„Tokie sprendimai prisideda prie dar daugiau abejonių skleidimo šiandien, kada tos abejonės bet kokia forma atsiliepia į tai, kad žmonės nesiskiepija dėl to, tai nemanau, kad irgi prisidės prie to bendro tikslo“, – teigė jis.

Grupė opozicijai priklausančių parlamentarų šią savaitę kreipėsi į KT prašydami įvertinti, ar Vyriausybės nutarimas dėl galimybių paso neprieštarauja Konstitucijai.

Seimo narių grupė kreipimesi teigia, kad galimybių pasas ne tik segreguoja žmones, diskriminuoja atskiras jų grupes, bet ir varžo asmens teises į mokslą, teisę laisvai pasirinkti darbą, susirinkimų teisę, ūkinės veiklos laisvę, teisę gauti paslaugas.

Kreipimąsi pasirašė 36 Seimo nariai, priklausantys opozicinėms Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), Darbo partijos, Regionų partijos ir Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoms.

Opozicija į KT kreipėsi dėl Vyriausybės vasario 26 dienos nutarimo, kuriuo šalyje buvo paskelbta ekstremalioji situacija. Šiame daugelį kartų keistame nutarime yra nustatyti pandemijos ribojimai, tarp jų ir skirtingos sąlygos turintiems galimybių pasą ir nevakcinuotiems bei nepersirgusiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)