Situacija Latvijoje – dramatiškai bloga, ligoninės perpildytos

„Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ Rygos lietuvių vidurinės mokyklos direktorė Jolanta Nagle papasakojo, kaip iš tiesų atrodo situacija Latvijoje, kur skaičiai dramatiškai auga kone kasdien. Anot pašnekovės, vakcinacija Latvijoje – labai silpna, o ligoninės – perpildytos.

„Žmonės supranta, bent mano akiratyje esantys, kolegos, šeima, mes suprantame, kad šis namisėdis yra labai būtinas, kadangi mūsų kovido atvejų yra labai padaugėję – ligoninės perpildytos, o Rygoje apie septyniasdešimt senjorų nėra skiepytų. Jiems yra siunčiami į kiemus mobiūs autobusai, kur vykdomas skiepijimas visų norinčių. Žinoma, yra eilės. Mes labai laukiame, taip valdyba ir žada, kad lapkričio penkioliktą dieną, visi pasiskiepiję galės atsikvėpti ir gyventi įprasta vaga, bet, deja, tiems, kurie nebus pasiskiepiję, jiems apribojimai bus likę“, – sako pašnekovė.

Anot jos, dėl prastos skiepijimo situacijos galima kaltinti ir kai kuriuos politikus, kurie skleidžia melagingą informaciją.

„Manau, vienos priežastes nėra, bet man pačiai labai gėda už savo valstybę, kur tikras žmonių sąmoningumas yra toks žemas. Daugiau žmonės mąsto apie save, negu apie visuomenę bendrai, taip pat turbūt ir kai kurių politikų žingsniai, kurie dabar staiga ilgai nebuvę pozicijoje, norėtų galbūt pakliūti į tą poziciją ir taip pat labai daug jų komentarų socialiniuose tinkluose, kur jie klaidina žmones“, – teigia moteris.

Žmonių įniršį, moters teigimu, sukėlė ir privalomas skiepijimas, nes kai kurių profesijų atstovams jis – būtinas, kitaip žmonės gali paprasčiausiai netekti darbų.

„Iš pradžių daug piketavo, rašė socialiniuose tinkluose, yra ir kas iš žinomų žmonių su tuo nesutinka, bet kažkaip dabar jaučiama tokia situacija, kad jau pasiskiepiję žmonės ir valdžios priimti sprendimai pradeda stiprėti visuomenėje, aš labai tikiuosi, kad situacija po lapkričio penkioliktos pasikeis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)