„Aš nuo pat pradžių kalbėjau, kad situacija, kaip ji yra dabar sutvarkyta, teisiškai yra netvarkinga. Mano nuomone, ji neatitinka mūsų konstitucinės sąrangos“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis, komentuodamas kurį laiką iš viešosios erdvės dingusį klausimą, ar reikia keisti susiklosčiusią atstovavimo EVT tvarką, sudarant galimybę tam tikrais klausimais šaliai atstovauti ir premjerei.

Pasak jo, bet kuriuo atveju atstovavimo EVT klausimą reikia spręsti. „Nepaisant to, kaip šis klausimas pasibaigtų: ar vyktų vienas, ar kitas asmuo“, – teigė jis.

„Mes esame teisinė valstybė, giname teisinės viršenybės principą. Tai mūsų įstatymai ir tai, kaip mes rengiamės tokiems svarbiems susitikimams, kaip Europos Vadovų Taryba... Reikia, kad tai atitiktų mūsų teisės aktus. Šiandien to nėra. Aš tą sakiau nuo pat pradžių ir tos nuomonės laikausi. Manau, kad tai yra tiesiog sveiko proto pozicija“, – aiškino G. Landsbergis.

Klausimas, ar prezidentas turėtų toliau tęsti atstovavimą EVT, sukėlė nemažas diskusijas tarp Prezidentūros ir kai kurių konservatorių atstovų. Pastarieji tvirtina, kad į EVT turėtų važinėti ir premjerė, nes, pasak jų, ten yra sprendžiami ir Vyriausybės prerogatyvoje esantys klausimai. Prezidentūra nuosekliai tvirtino nematanti pagrindo keisti susiklosčiusią tvarką, kai Lietuvai EVT atstovauja tik prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)