„Ir vėl esame didžiausia šalyje COVID-19 ligoninė. Šiuo metu gydome per 180 koronaviruso ligonių, nuolat užpildyti abu kovidiniai reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriai Šilainių ir Aukštųjų Šančių padaliniuose.

Maža to, dar 20 vietų su deguonimi COVID-19 ligai gydyti nuo spalio 20-osios įrengėme Hipodromo g. 13 padalinyje, Vidaus ligų skyriuje. Tai reiškia, kad dar labiau teks riboti kitas medicinines paslaugas, nes bendras įvairių ligų sergamumas tik didėja, o terapiniai padaliniai jau perpildyti“, – rašoma LSMU Kauno ligoninės „Facebook“ įraše.

„Šiandien, vos mūsų Vidaus ligų skyriuje pradėjo funkcionuoti kovidinės lovos, 13 pacientų iškart stacionarizavome. Iki vakaro, manau, visos 20 lovų bus užimtos COVID-19 pacientais. Dar dvi lovos su galimybe tiekti didelės tėkmės deguonį (High Flow) skirtos COVID-19 pacientams, kuriems reikės intensyvios terapijos. Nuoširdžiai apgailestaujame, kad labai apribotos mūsų galimybės suteikti pagalbą nekovidiniams terapiniams pacientams, bet šiandieninė epidemiologinė situacija nepalieka pasirinkimo“, – kalba Terapijos klinikos (Hipodromo g. 13) vadovė, gydytoja pulmonologė Rūta Nutautienė.

Anot atstovų, stipriai apkrauti ir visų LSMU Kauno ligoninės padalinių Priėmimo skubios pagalbos skyriai. Į infekcinių ligų priėmimą Baltijos g. 120 per parą dėl paūmėjusių COVID-19 simptomų kasdien kreipiasi apie 40 žmonių. Pusę jų tenka paguldyti į stacionarą.

„Daugumai ligonių reikia nuolatinio deguonies tiekimo, todėl Šilainių padalinyje įranga jau pasiekusi galimybių ribą. Kasdien dėl įvairių patologijų žmonės atvyksta į miesto Centro, Aukštųjų Šančių padalinių priimamuosius.

Epidemiologinė situacija kaista. Labai raginame vykdyti infekcijų kontrolės ir epidemiologų nurodymus, saugoti vieniems kitus, maksimaliai laikytis higienos, vengti susibūrimų, skiepytis, pasitikėti mokslu ir medikais“, – teigiama įraše.

Daugiau skaitykite: kasvykstakaune.lt