„Šią savaitę Briuselyje vyksiančiame EVT susitikime prezidentas Europos lyderiams pristatys Lietuvos pasiūlymus siekiant ES migracijos, prieglobsčio ir sienos apsaugos politiką reglamentuojančių teisės aktų pokyčių“, – nurodo Prezidentūra.

Lietuva siekia, kad Bendrijos migracijos politiką reglamentuojantys teisės aktai atlieptų pastarųjų mėnesių situaciją prie rytinės Europos Sąjungos sienos, sudarant galimybę taikyti daugiau atgrasymo priemonių.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Tiek Briuselis, tiek Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Be kita ko, Lietuva siekia užsitikrinti Bendrijos finansavimą fizinio barjero statybai pasienyje.

Prezidentūros teigimu, Europos lyderiai kalbėsis ir apie kylančias energijos kainas, koronaviruso pandemiją, pasirengimą ES ir Rytų partnerystės šalių viršūnių vadovų susitikimui.

EVT taip pat planuojama skirti dėmesio artėjančiai Klimato kaitos konferencijai Glazge, pasirengimui Azijos ir Europos viršūnių susitikimui, teisės viršenybės klausimams.

ES lyderių susitikimo paraštėse ketvirtadienį vyks koordinacinis Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Danijos ir Airijos atstovų susitikimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)