PAGD gyventojams atsiųstose žinutėse teigiama, kad „š. m. spalio 21-22 d. numatomi labai vėjuoti orai. Prašome pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu“.

Įspėja dėl uraganinių vėjų

„Vakarų ekspresas“ informavo, kad sinoptikai įspėja, jog ketvirtadienio popietę Lietuvoje įsismarkaus stichinis vėjas. Nuogąstaujama, kad pajūryje galime sulaukti net uraganinio stiprumo vėjo gūsių.

Pasak Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos sinoptiko Vytauto Sakalausko, visoje Lietuvoje, o ypač pajūryje, ketvirtadienio vakaras ir penktadienio naktis bus labai neramūs.

„Pajūryje žadame, kad vėjas gūsiuose sieks 28-32 m/s. Uraganiniu laikomas vėjas nuo 33 m/s. Tad Klaipėda gali būti netoli uragano, tačiau kol kas susilaikome nuo šio žodžio. Kartu su stipriu vėju protarpiais ir lis. Nepaisant 1 ar 2 m/s vėjo greičio padidėjimo ar sumažėjimo atsiminkite, kad luš medžiai ir jų šakos. Pasaugokite save ir savo turtą, pritvirtinkite lengvai pakeliamus daiktus ir sekite atnaujintą informaciją“, – sakė „Vakarų ekspresui“ V. Sakalauskas.

Anot sinoptiko, penktadienį dieną stichijos jau turėtų rimti, o iš karto po jų į Lietuvą įsiverš šalčiai.

Patarė, kaip apsisaugoti

Nurodytame PAGD puslapyje www.lt72.lt paaiškinama, kaip apsisaugoti nuo galimo uragano:

„Jei nutarėte evakuotis:

  • jei gyvenate kaime, suvarykite gyvulius į tvartus, uždarykite tvartų, namų duris, langus, langines, sutvirtinkite pastatų stogus;
  • išjunkite elektros prietaisus ir dujas;
  • turėkite nešiojamąjį radijo imtuvą;
  • būkite kuo toliau nuo langų;
  • jei uraganas užklupo lauke, nestovėkite po aukštais medžiais, prie elektros linijų;
  • audros metu nesinaudokite mobiliuoju telefonu;
  • jei esate mieste, slėpkitės gyvenamųjų namų laiptinėse, kitose priedangose.“
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)