„Įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti pareikštas vienam iš 76 šiame tyrime esančių įtariamųjų“, – antradienį, atsakydama Seimo nariams, sakė N. Grunskienė.

Jos teigimu, tyrimas po riaušių pradėtas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl riaušių organizavimo, dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmenį rinkimo ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

„Šiuo metu ikiteisminis tyrimas atliekamas ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis, kurie buvo rasti pas įtariamuosius kratų metu“, – taip pat akcentavo N. Grunskienė.

Ji teigė, kad įtarimų kvalifikavimas gali keistis, jie gali būti ir papildyti, gavus papildomos medžiagos.

„Jiems skirtos labai įvairios kardomosios priemonės. Vienam skirta intensyvi priežiūra, kitiems yra skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas. Sudėtingiausia ir daugiausia darbo laiko atimantis darbas yra 300, gal net virš 300 valandų vaizdo įrašų peržiūra“, – Seime žurnalistams komentavo generalinė prokurorė.

N. Grunskienės teigimu, šaunamasis ginklas buvo rastas kratų metų namuose pas vieną asmenį, o pas kitą asmenį namuose – rasti šaudmenys.

„Labai norėtųsi pasakyti, kad taip, mes planuojame galbūt iki Naujų metų baigti. Norėtųsi, bet žinant, koks tai yra darbas ir kiek reikia įdėti darbo, aš nenorėčiau duoti kategoriško termino, kada tas tyrimas bus baigtas“, – komentavo ji.

Prokurorė pažymėjo, kad tai nėra baigtinis įtariamųjų skaičius.

Protestas virto riaušėmis

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Protestas peraugo į riaušes, jų dalyviai blokavo išėjimus iš parlamento rūmų, mėtė į pareigūnus butelius, signalines raketas, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos, sulaikyta keliasdešimt asmenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (305)