„Matant šią situaciją jau galvojama ir apie papildomas priemones. Tai galime kalbėti, jau ir pasirodė viešojoje erdvėje tos mintys, kad didžioji dauguma atvejų yra nustatoma mokyklose ir ugdymo įstaigose. Tai svarstoma pirmiausia šitoje vietoje bandyti nutraukti viruso plitimo grandinę. Tikrai nekalbama apie karantiną, ar kažką, bet kalbama apie galimybę prailginti mokinių atostogas“, – sakė Ž. Gudlevičienė.

Premjerės patarėja Delfi laidoje teigė, jog mokiniai ugdymo įstaigose maišosi su maždaug 30 skirtingų namų ūkių.

„O tada net ir sergantys vaikai yra vežami seneliams prižiūrėti. Tai tikrai tas virusas yra perduodamas šeimoms. Ir tie užsikrėtimo atvejai tikrai plinta. Blogiausia, kad vėl nukenčia pagrindinė ir kol kas vis dar neskiepyta ir vyresnioji visuomenės dalis. Būtent tie seneliai ir nukenčia. Tai viena iš tokių priemonių yra ir svarstoma, kreipiamės į ekspertus apsvarstyti šitą galimybę – atostogas pratęsti mokiniams“, – viešumoje jau pasirodžiusią idėją laidoje komentavo I. Šimonytės patarėja Ž. Gudlevičienė.

Ji teigė, kad ne tik situacija ugdymo įstaigose turi būti sprendžiama, bet susigrūdimai ir parduotuvėse.

„Nors, atrodo, Galimybių pasas turėjo bandyti išspręsti tą problemą, kad imunizuoti žmonės tikrai galėtų rinktis vienose vietose – tose didesnėse parduotuvėse, kurių skaičiumi buvo mažiau, bet imunizuotų žmonių visuomenėje juk mes gi turime daugiau. Ir paliekant mažesnio ploto parduotuves mažesnei daliai neimunizuotų žmonių.

Tačiau gavosi atvirkštinis variantas, kad visi – ir su Galimybių pasais ir be jų pradėjo grūstis tose mažose parduotuvėse. Taigi, yra teikiamas ant stalo sugriežtinimas – ploto ribojimas vienam pirkėjui“, – kalbėjo laidos pašnekovė.

Ž. Gudlevičienė tikino, jog akivaizdu buvo, kad reikėjo laikytis saugos sąlygų – kaukės ir atstumai.

„Turėjo būti reguliuojami (srautai, aut. p.). Prekybininkai kaip ir buvo pasižadėję reguliuoti. Bet matome, kad tas nevyksta. Vadinasi, kad papildomai bus įvedamas ploto reguliavimas“, – anonsavo premjerės I. Šimonytės patarėja.

Delfi laidos „Iš esmės“ pašnekovė Ž. Gudlevičienė taip pat sakė besitikinti, kad leidimas revakcinuotis visiems 18 metų ir vyresniems asmenims, kuriems po pilnos vakcinos schemos praėjo 6 mėnesiai, turėtų suplokštinti atvejų kreivę.

Visą laidą „Iš esmės“ Delfi TV galėsite matyti nuo 19 val. 15 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (514)