Sekmadienio mišiose Aukštadvaryje kunigui baigus aukoti mišias, į sakyklą žengė Trakų mero posto siekiantis J. Narkevičius.

„Tikriausiai bažnyčia nėra ta vieta, kurioje mes turėtume kalbėti apie kažkokius politinius motyvus“, – iš sakyklos LNK turimoje vaizdo medžiagoje sako J. Narkevičius.

Iš karto atsiprašęs jis pradėjo politinius motyvus.

„Man garbė dalyvauti antrame ture, dėkoju visiems jums, kurie balsavote čia už mano kandidatūrą“, – toliau kalbėjo kandidatas į merus.

Jis bažnyčioje pristatė ir savo idėjas, pradėjo nuo to, kam nepritaria.

„Tam tikra liberalizmo grėsmė“, – teigė J. Narkevičius.

Politiko konkurentas antrame rinkimų ture – liberalas Andrius Šatevičius.

„Mano nuomone, tokio konkreti rinkiminė agitacija bažnyčiose tikrai nėra derama tikinčių žmonių atžvilgiu. Mūsų rajono gyventojai susirenka bažnyčioje ne tuo tikslu“, – sakė A. Šatevičius.

J. Narkevičius sako, kad jo kalba bažnyčioje nebuvo politinė agitacija.

„Politinės programos ten nebuvo pristatymas, aš tiesiog pasveikinau tikinčiuosius ir pasakiau apie savo vertybines nuostatas“, – sakė politikas, tikindamas, jog nelaiko to politine agitacija.

Visai kitaip mano Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

„Šiuo metu aktyvus politinės kampanijos ir politinės agitacijos laikotarpis. Tai tikrai yra politinė agitacija“, – sakė VRK vadovė.

Šiuo metu rinkimų agitacija nėra draudžiama.

„Galbūt būtų galima informuoti Vyskupų konferenciją, kuri pagal savo kanonus pasižiūrėtų, ar tam yra tinkama vieta tokia“, – toliau svarstė VRK pirmininkė.

Vyskupų konferencija yra sakiusi, kad bažnyčių sakralumas yra nesuderinamas su politine agitacija ir jos bažnyčiose negali būti.

Lietuvos vyskupai pasisako už tai, kad bažnyčia tiesiog ragintų žmones atlikti pilietinę pareigą – dalyvauti rinkimuose. Bet ragina vengti išskirti vieną ar kitą politinę jėgą“, – LNK sakė Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras Rolandas Bičkauskas.

„Na, ne Mišių metu, o po Mišių. Tai vienas dalykas. Galvoju, kad Dievo namai yra atviri visiems“, – toliau kalbėjo J. Narkevičius. Jis LNK sakė, kad į sakyklą išėjo nederinęs to su klebonu.

Su Aukštadvario klebonu LNK žinioms pakalbėti nepavyko.

Kaišiadorių vyskupijos generalvikaras R. Bičkauskas teigė, jog bus įsigilinta į gautą medžiagą.

„Tada kalbėsimės su kunigu. Jeigu matysime, kad iš tikrųjų jis netinkamai pasielgė, prašysime, kad ateityje tokių dalykų nebūtų“, – sakė R. Bičkauskas.

J. Narkevičius sako, kad į tikinčiuosius kreipėsi ir kitose bažnyčiose.