„Situacija, kuri vyksta, yra ne šiaip įprasta neteisėta migracija. Turime daug didesnį iššūkį – prieš Lietuvą yra vykdoma hibridinė ataka, kai į mus yra šaudoma gyvais žmonėmis, A. Lukašenkos režimas naudoja šią spaudimo priemonę tiek Lietuvai, tiek visai Europos sąjungai. Kadangi tai yra hibridinė ataka, tai reiškia, kad ir tam tikra informacinė ataka yra vykdoma, kai sąmoningai ar nesąmoningai yra bandoma skleisti tam tikrą informaciją ir taip sukelti visuomenėje paniką.

Turiu didžiulį prašymą iš visų – turime būti labai susikaupę ir į viską labai rimtai žiūrėti, nes tie dalykai, kurie vyksta, yra ne šiaip sau. Baltarusijos režimas turi labai aiškius tikslus ir savo tikslų siekia bet kokiomis priemonėmis“, – primena ministrė.

Ministrė ramina, jog visi su terorizmu susiję asmenys yra kruopščiai įvertinami Lietuvos ir tarptautinių institucijų, todėl situacija – kontroliuojama.

„Yra aiški žinia, kad mes kontroliuojame situaciją. Pagal tai, kokia informacija yra gaunama, tie asmenys, jei yra kažkokios rizikos, yra izoliuojami, atskiriami arba imamasi kitokių veiksmų (...) Vienas asmuo yra išsiųstas, du laukia savo eilės, o dar dėl kelių asmenų yra laukiama ir tikslinama tam tikra informacija. Kai ji bus žinoma, bus taip pat imamasi atitinkamų veiksmų“, – teigia ministrė.

Vis tik prarasti budrumo, anot jos, nederėtų.

„Norėtųsi daugiau atsakomybės šioje situacijoje, kad labai atsakingai galvotume, kaip komunikuojame, galvotume apie savo veiksmus: tai, kas vyksta, nėra paprasta situacija. Prieš mus yra vykdomas karas, jis vykdomas kitokia forma ir tos priemonės yra ir informacinės, todėl reikia labai atsakingai galvoti, kad tavo priemonės ar tam tikros iniciatyvos, veiksmai, nepadėtų A. Lukašenkos režimui“, – primena ministrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)