Vidaus reikalų ministrė sako, kad tai nėra naujiena.

„Tai nėra nauji dalykai, apie tai jau buvo kalbama gerokai anksčiau, – kad buvo galbūt identifikuoti tokie asmenys ir kad mūsų institucijos jau ėmėsi visų reikalingų veiksmų. Aš nežinau, kokio tikslo vedini, kai kurie politikai galbūt norėdami tam tikro dėmesio, bet šios situacijos, kai žmonės identifikuojami, siejami su terorizmo ar kitomis organizacijomis – tai rodo mūsų institucijų profesionalumą, jų brandą, kad mūsų institucijos yra pajėgios ir kompetentingos“, – „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ sakė A. Bilotaitė.

Jos teigimu, institucijos ėmėsi visų reikalingų veiksmų.

„Tie asmenys yra atskirti, yra visų veiksmų imtasi, kad visuomenė būtų apsaugota. Tikrai visi gali būti ramūs, dėl to, kad viskas dėl visuomenės saugumo yra padaryta. Žinant, kad turime daug neteisėtų migrantų, tas kiekis yra nemažas, tarp jų gali būti visokių žmonių“, – pripažino ministrė.

Kartu ji akcentavo, kad situacija nėra tiesiog įprasta neteisėta migracija.

„Mes turime daug didesnį iššūkį, prieš Lietuvą vykdoma hibridinė ataka, kai į mus šaudoma gyvais žmonėmis. Lukašenkos režimas naudoja šią spaudimo priemonę tiek Lietuvai, tiek visai ES“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

Taip pat, pasak jos, priešiškas režimas vykdo ir informacines atakas, kai bandoma skleisti įvairaus turinio informaciją, keliančią visuomenėje paniką.

Į klausimą, kodėl taip ilgai nepriimamas sprendimas dėl prieglobsčio suteikimo, A.Bilotaitė atsakė pažymėdama, kad tai turėtų padėti išspręsti Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimai, kuriuos siūlo VRM.

„Mums reikia rasti kompromisą. Šis – Užsieniečių teisinės padėties – įstatymo projektas yra būtent toks kompromisas. Mes tikime, kad mums pavyko rasti tą sprendimą. Pagal jį, kai keliamas klausimas, kas bus po 6 mėnesių, atsakymas yra toks: institucijos, priklausomai nuo tų asmenų statuso – ar tai neteisėtas migrantas, ar prieglobsčio prašytojos, – Migracijos departamentas arba Valstybės sienos apsaugos tarnyba, įvertinę tų asmenų norą ir galimybę pasislėpti bei grėsmes valstybės saugumui, priims atitinkamą sprendimą pratęsti arba ne jų galimybę judėti“, – paaiįkino ministrė.

Vėliau, anot A. Bilotaitės, nepatenkinti sprendimu asmenys galės kreiptis į teismą.

Visą interviu su ministre galite stebėti 19.15 val. Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)