„Neretai tarp pačių politikų būna didžiulė įtampa ir diskusija: vietoje to, kad spręstų problemą, kiekvienas ieško sau naudingų balų – kaip jis pasirodys prieš tautą geriau, didesnis gynėjas – o tai vėl nepadeda klausimų sprendimui. Šiai dienai mūsų Vyriausybėje situacija įtempta ir nepavydėtina“, – pabrėžia verslininkas.

Pasiklydę asmeninės naudos paieškose, anot jo, dalis politikų pamiršta, kad visuomenę užplūdusios problemos savaime nepranyks – anksčiau ar vėliau turės būti išspręstos.

„Kai valstybėje yra problemos, reikėtų susitarti, kad čia yra valstybės išgyvenimo klausimas. Tiek žmonės, kurie miršta kiekvieną dieną, tiek jų gydymo klausimai – čia politinių dividendų nebereikėtų ieškoti, ką daro ne kurie politikai, bandydami šioje vietoje pasirodyti. Reikėjo veikti sutelktai, suprasti, kad kokią Vyriausybę, koaliciją sudarytume – vis tiek tos pačios problemos ir tie patys klausimai, o sprendimams vis tiek reikės tų pačių nepopuliarių dalykų. Politinės išminties, ypatingai iš ne koalicijoje esančių partijų, tikrai trūksta“, – įsitikinęs verslininkas.

Pasak jo, siekiant sėkmingai įveikti audringą krizių jūrą, I. Šimonytei reikėtų šiek tiek atsitraukti nuo valdymo vairo, perleidžiant kontrolę ministrams. Valdantiesiems pateikė „Gero sprendimo“ receptą: išmintis, platesnis situacijos matymas ir tinkamo algoritmo pagaminimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)