„Iš tikrųjų ta nauja frakcija ne tik vienija žmones, kurie turi panašias vertybes kaip mes, bet ji sujungė į savo tarpą ir tuos, kurie rėmė liberalus, priimant ir Partnerystės įstatymą. Tai yra neaiški tos frakcijos vertybinė pozicija. Ir matyt, kad žmonės susivienijo pirmiausiai dėl to, kad jiems yra svarbi valdžia arba buvimas šalia valdžios“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat tikina, kad ši, frakcijos „Vardan Lietuvos“ pagrindu, naujai besikurianti partija šiuo metu aktyviai bando pervilioti LVŽS narius.

„Matosi, kad tie žmonės bando labai aktyviai dabar kviesti mūsų partijos žmones, jungtis prie būsimos partijos. Mane tik stebina vienas faktas, kad kolegos išėję iš mūsų frakcijos iš pradžių sakė, kad jie nežada nieko kurti. Nors mes jau žinome nuo vasario mėnesio, kad jie kuria naują partiją. Mes supratome tik, kad jie meluoja visuomenei, kad jie nieko nežada kurti, tik dėl to, kad pažeminti mus labiau“, – sakė R. Karbauskis.

Vis tik R. Karbauskis tikina, kad naujai besikuriančiai partijai iš LVŽS kol kas pavyko persivilioti tik keletą narių.

„Žiniasklaidai pateko dokumentai, dabar jau nebebandoma sakyti, kad nieko nekuriama, bet iš mūsų partijos išėjo tik keli žmonės ir iš narių realiai, tai mes net 10 dar kol kas nesuskaičiuojame, kurie būtų išėję. Tai mūsų partijoje žmonės vis dėlto yra dėl vertybinio pagrindo ir vertybinis pagrindas pas mus atrodo toks, kuris šiai partijai nebus pagrindas“ , – sakė „valstiečių“ lyderis.

„Mes linkime jiems sėkmės, tegul kuria, ką nori, čia kiekvienas žmogus laisvas daryti sprendimus, tik nereikia meluoti“, – taip pat teigė jis.

ELTA primena, kad po kurį laiką „valstiečių“ stovykloje tvyrojusios įtampos, prieš pat rudens Seimo sesijos pradžią, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją paliko 10 parlamentarų. Prie Seimo narių, dar pavasarį dirbusių „valstiečių“ frakcijoje, prisijungus mišrioje parlamentarų grupėje dirbusiems Algirdui Butkevičiui, Domui Griškevičiui ir Vytautui Bakui, įkurta frakcija „Vardan Lietuvos“. Jos seniūnu išrinktas ekspremjeras Saulius Skvernelis.

S. Skvernelis taip pat neneigia, kad jo vadovaujama Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ svarsto galimybes įkurti politinę partiją. Rugsėjo pradžioje „valstiečių“ gretas su būriu parlamentarų palikusio politiko teigimu, partijos steigimas yra vienas iš trijų pasirinkimų, kurio gali imtis jo vadovaujama frakcija.

Apie tai, kad frakcijoje esama minčių identišku pavadinimu kurti partiją, patvirtina ir Eltos gautas darbinis dokumentas, kuriame ir kvietimo jungtis prie partijos „Vardan Lietuvos“ tekstas. Jame deklaruoti ketinamos steigti politinės jėgos tikslai bei ideologinė orientacija – veikti valstybėje kaip centro kairės politinei jėgai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)