Parlamentarės M. Danielės inicijuotomis pataisomis siūloma bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso perkelti į Administracinių nusižengimų kodeksą.

Projekte už pirmą nusižengimą disponuojant mažo kiekio narkotinėmis medžiagomis numatyta įspėjimas arba baudų dydžiai nuo 30 iki 250 eurų, o už pakartotinį nusižengimą – nuo 250 iki 400 eurų. Už medžiagų vartojimą be gydytojo paskyrimo numatomas įspėjimas arba 30-200 eurų bauda. Už pakartotinį tokį nusižengimą – bauda nuo 200 iki 300 eurų.

Dekriminalizacijos iniciatyvoms nepritaria opoziciniai „valstiečiai“. Abejonių turėjo ir kitos frakcijos, dalis valdančiųjų konservatorių – krikdemai. Daugiausia nerimo, pasak jų, kelia svarstymai, kad šiomis įstatymo pataisomis būtų palengvinama narkotikų platintojų veikla, kai platinami maži kiekiai narkotinių medžiagų, tačiau nuo bausmės išsisukama, prisidengiant, neva medžiagos yra skirtos savoms reikmėms.

Vis dėlto Seimo vicepirmininkas, Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas interviu Delfi teigė, kad palaikymo šiai iniciatyvai tikisi praktiškai iš visų parlamento frakcijų. Interviu rasite čia.

Praėjusių metų gruodė už šias pataisas po pateikimo balsavo 57 parlamentarai, prieš buvo 24, susilaikė – 20. Jei Seimas dekriminalizacijos projektui ketvirtadienį pritars, dėl jo bus balsuojama dar kartą priėmimo stadijoje.

Laisvės partijai kol kas sunkiai sekasi savo pagrindiniais projektais įveikti Seimo filtrą. Rudenį pirmojoje – pateikimo – stadijoje parlamentas atmetė itin daug skirtingų nuomonių sulaukusį Partnerystės įstatymą. Jam nepritarė ir dalis koalicijos partnerių. Patys Laisvės partijos atstovai yra teigę, kad nepaisant sunkumų jie palikti valdančiosios koalicijos neketina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)