„Aš, kaip Seimo pirmininkė ir Seimo narė, žvelgdama į šią situaciją matau, kad teisėkūros būdu mes galime pataisyti situaciją, ir to Seimo nariai imasi“,- po susitikimo atsakydam į žurnalistų klausimus Seime teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo pirmininkės, taip pat planuojama kelti klausimus ir dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) taikymo.

„Dėl Duomenų apsaugos reglamento taip pat kyla pagrįstų klausimų. Kiek šiandien kalbėjome, taip pat yra inicijuojami Žurnalistų sąjungos renginiai aptarti ir šio reglamento taikymą, galbūt tobulinami jo netolygumai ir netobulumai“,- tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas praėjusį trečiadienį atmetė uostamiesčio naujienų portalo „Atvira Klaipėda“ skundą dėl Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos sprendimo, kuriuo portalas buvo pripažintas pažeidęs BDAR.

Portalas skundė sprendimą, kuriuo, pranešdamas apie Klaipėdos miesto savivaldybės valdomos bendrovės „Gatvių apšvietimas“ viešuosius pirkimus ir atskleisdamas su jais susijusių asmenų pavardes, buvo pripažintas pažeidęs BDAR. Toks sprendimas sulaukė žurnalistų bendruomenės ir teisininkų reakcijos, todėl apie teisės aktų pakeitimus, apibrėžiančius viešo asmens sąvoką, prakalbo ir Seimo nariai.

Po žurnalistų ir teisininkų reakcijos, pirmadienį LVAT nusprendė atnaujinti teisminį procesą ir peržiūrėti sprendimą šioje byloje. LVAT pirmininkas Gintaras Kryževičius teigia, kad teikimą atnaujinti bylą inicijavo, nes kontroversiškai įvertinto teismo sprendimo argumentai jo neįtikino.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)