Kaip teigiama šios spaudos konferencijos aprašyme, buvo klausiama, kodėl Seimo Etikos ir procedūrų komisija domisi suvenyrinėmis žvakutėmis, bet nesvarsto, kodėl „Seimo narys Laurynas Kasčiūnas melagingai teigia, jog P. Gražulis skatino rugpjūčio 10 d. vakaro neramumus prie Seimo“, kai, pasak P. Gražulio, „buvo kaip tik atvirkščiai“.

Jis spaudos konferenciją pradėjo uždegdamas didžiausią žvakutę Etikos ir procedūrų komisijai. P. Gražulis taip pat ant stalo buvo išdėliojęs lapus, kuriuose buvo jo susirašinėjimas su šia komisija.

„Čia yra šeši raštai. Kadangi esu išrašęs sąskaitą, kad gaminu suvenyrines žvakutes ir išdalinu įvairiausiomis progomis, tai ir gimtadieniai, ir vardadieniai, ir Kalėdos, ir Trys Karaliai. Tikrai daug kur gali tą žvakutę paduoti, aplankyti, žmogų, ranką paspausti, palinkėti gyvenime sėkmės.

Iš pradžių jie man parašė „kur dedi tas žvakes?“, aš parašiau, kad čia tikrai nėra tos žvakės automobilio, <...>, kad tai yra dekoratyvinės žvakės. Jie man atsakė, kad yra per mažai informacijos. Reikia būtinai pasakyti, kur dėlioju tas žvakes. Aš dar kartą jiems paaiškinau, kad įvairiausiuose renginiuose“, – aiškino P. Gražulis.

Tačiau, anot jo, Seimo Etikos ir procedūrų komisijai tokios informacijos neužteko, mat reikėjo konkrečiai parodyti, koks buvo tas renginys ir kur tos žvakutės naudotos.

„Be abejonės, man, kaip Seimo nariui skaudu, visi girdėjote per visas žiniasklaidos priemones, kada Kasčiūnas mane apkaltino, kad aš organizavau prie Seimo riaušes, tuos susistumdymus. Nors aš pateikiau Etikos ir procedūrų komisijai video medžiagą, kad aš per mikrofoną du kartus siūliau visiems susirinkusiems prie Seimo skirstytis ir kad šitose provokacijose nedalyvausiu, nes jas, mano įsitikinimu, organizuoja konservatoriai“, – kalbėjo parlamentaras.

P. Gražulis tikino, kad prašė svarstyti komisijos L. Kasčiūno elgesį, bet esą to nebuvo padaryta, bet ji esą nepamiršo „kabinėtis“ prie Seimo nario žvakučių.

„Tai aš jiems paaiškinau, kad nuolat darau akcijas – prie bažnyčių, prie savivaldybių, kur statome žvakutes už konservatorių partiją ir vieną kartą parašiau, kad jiems būtų lengva žemelė, kitą kartą, kad nebūtų lengva žemelė už padarytą žalą Lietuvos valstybei ir Lietuvos žmonėms.

Nusiunčiau etikos komisijai ir aš jiems dar paaiškinau <...>, kad Gargžduose darysiu akciją prie bažnyčios, prie savivaldybės ir jeigu norite, ateikite ir sudalyvaukite. Deja, aš pranešiau iš anksto, padariau tą akciją, <...>, susirinko būrelis žmonių ir, deja, konservatoriaus iš etikos komisijos nebuvo nei vieno“, – spaudos konferencijoje aiškino Seimo narys.

Taip pat pasakojo, kaip esą konservatorius ištikimiausi rinkėjai gali nebe taip „karštai“ palaikyti. Tai esą parodė neseniai vykę rinkimai Trakų rajone.

„Taigi, žmonės praregi ir aš manyčiau, kad labai laiku manęs užklausė Etikos komisija apie tas žvakutes, kurias dalinu. Galiu nunešti, be abejonės, ir konservatorių būstinei.“

Tačiau, teigė P. Gražulis, jam buvo nurodyta komisijos turėti sąrašą žvakutes gavusių žmonių su jų vardais ir asmens kodais. Jo teigimu, įstatyme aiškiai nurodyta, kad Seimo narys gali įteikti suvenyrus įvairiausiomis progomis ir nereikia jokių ataskaitų teikti komisijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)