„Šiandien keisime „valstiečių“ valdymo laikais įtvirtintą tvarką, kad pagalbiniam apvaisinimui nepanaudotus embrionus būtina užšaldyti amžinai. Dauguma specialistų šį reikalavimą vadina paprastai – nelogišku arba nesąmone, nes toks ilgas užšaldytų embrionų saugojimas neturi prasmės, o šeimai kas mėnesį kainuoja nuo 30 iki 90 eurų. Ir mokėti reikia visą likusį gyvenimą! Žmonėms tai tikrai nemenka našta ir neskatina pradėti apvaisinimo procedūrų“, – feisbuke rašė A. Armonaitė.

Politikė akcentavo, kad Lietuvoje kasmet gimsta apie 400 pagalbinio apvaisinimo būdu pradėtų kūdikių ir šis skaičius, pasak jos, galėtų būti didesnis.

„Labai kviečiu kolegas šiandien palaikyti siūlymą panaikinti abejotiną reikalavimą šaldyti nepanaudotus embrionus visą gyvenimą. Pakeitus įstatymą, tai būtų galima daryti nuo 2 iki 10 metų, nebent šeima norėtų šį terminą pratęsti.

Atrodo lyg maža korekcija, tačiau iš tikrųjų tai būtų dar vienas teigiamas postūmis padėti nevaisingoms poroms“, – rašė A. Armonaitė.

Be to, kaip atkreipė dėmesį parlamentarė, Laisvės partija siūlys pakeitimus, kad valstybė pradėtų finansuoti pagalbinio apvaisinimo procedūras ir nesusituokusioms poroms.

„Atitaisykime neteisybę“, – pridūrė A. Armonaitė.

Pataisas dėl amžino ambrionų šaldymo atsisakymo bendrai teikia Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (434)