Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologas Vytautas Dumbliauskas Žinių radijo eteryje svarstė, jog pats ministras neketina trauktis iš užimamų pareigų.

„Manau, kad pats jis yra nusiteikęs atsilaikyti. Iš jo interviu matosi, kiek peržiūrėjau, jis tikrai nenusiteikęs trauktis. Aišku, jis pabrėžia, kad jei I. Šimonytė pageidaus jo pasitraukimo, jis juk suprantam tą žaidimą ir taisykles. Prezidentas G. Nausėda neturi jokių galių jį atstatydinti, jis nusiteikęs išlikti. O neaišku, kaip Tėvynės sąjungos elitas galvoja, bet nemanau, kad ten yra žmogus, kuris dabar norėtų užimti sveikatos apsaugos ministro postą“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ svarstė politologas.

V. Dumbliauskas teigė, jog jei iš sveikatos apsaugos ministro posto pasitrauktų A. Dulkys, akivaizdu, jog jo vietą užimtų Tėvynės sąjungos kandidatas.

„Šita pozicija priklauso Tėvynės sąjungai, ne Laisvės partijai, ne Liberalų sąjūdžiui. Jeigu į tą postą eitų jaunesnis žmogus, tai jis tikrai susidegintų savo politinę karjerą būsimą, jam neatleistų. Nes kad ir ką bedarytum, vis tiek bus blogai, niekam neįtiksi. Ir prezidentui niekaip neįtinka. Man čia kartais net primena mobingą“, – teigė MRU politologas.

Jis net kėlė klausimą, galbūt ministras turėtų paduoti prezidentą į teismą dėl persekiojimo.

Politologas V. Dumbliauskas teigė, jog sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio darbe vis yra ieškoma „kabliukų“, jis vis kritikuojamas ir raginamas trauktis.

„Man nerimtai atrodo. Prezidentas G. Nausėda jau turėjo pasimokyti iš Jaroslavo Narkevičiaus situacijos, jis juk negali ministro atstatydinti. Tai jis gaus jau antrą tokį pavyzdį, tai kirs per reitingus“, – kalbėjo politologas.

Žurnalo IQ vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius laidoje teigė, jog kaltinti dėl ministro dėl epidemiologinės situacijos neišeina. Laidos pašnekovas taip pat pabrėžė, jog šalies vadovas, turintis didelės visuomenės pasitikėjimą turėtų būti lyderis ir raginti vakcinuotis.

Jis pabrėžė, jog Vyriausybei nereikėtų blaškytis – viešumoje aptariamos idėjos, kurios net nėra priimamos.

„Kai Vyriausybė blaškosi, tas išmuša žmones iš pusiausvyros. Mes dabar esame kare ir reikia galvoti ne apie reitingus, tiek Vyriausybei, tiek ir prezidentui. Reikia veikti greitai ir ryžtingai“, – laidoje tikino O. Lukošius.

O Kauno technologijos universiteto (KTU) dėstytojas Ainius Lašas teigė, jog Lietuvai taip nesiseka dėl vakcinos negavusių asmenų skaičiaus.

„Pagrindinė priežastis yra ta, kad mes neturime pakankamai vakciną gavusių žmonių. Ir čia yra esminė problema. Apie 30 procentų žmonių nėra pasiruošę skiepytis. Ir tai kelia tokias komplikacijas rimtas. Ir tie, kurie pasiskiepijo, jie irgi užsikrečia, platina virusą, nėra kažkokia panacėja. Bet hospitalizacijos prasme, taip, tai yra sprendimas, šiuo atveju matome, kad ta situacija būtent dėl to tokia ir yra“, – priežastį, kodėl Lietuvos epidemiologiniai rodikliai šiuo metu tokie prasti, įvardijo pašnekovas A. Lašas.

Jis teigė, jog I. Šimonytės Vyriausybė su pandemija tvarkytis pradžioje galėjo geranoriškiau, bet po tie, kurie yra iki galo neįtikinti ir nesirenka skiepytis, tada lieka tik lazdos principas.

„Geranoriškumas, viskas, jau nebeveikia. Nebėra jau ko įtikinti, dauguma žmonių yra įtikinti į vieną, ar kitą pusę“, – Žinių radijo laidoje „Įvykiai ir komentarai“ teigė KTU dėstytojas A. Lašas.