Žinia apie garbingus svečius socialiniame tinkle pasidalijo ir pats restoranas. Kad juos aplankys prezidentas jie net neįsivaizdavo.

„Ne, ne, mes nieko neplanavom, nieko nekvietėm, tiesiog mums skambina, nes dirbam tik pagal išankstinį užsakymą. Mums paskambino ir susitarė, kad atvažiuos žmonės, aš net nežinojau pradžioj kas čia užsakinėjo, ne Prezidentas užsakinėjo“, – teigė viena iš restorano savininkių Neringa Stancelė.

Restoranas dar rugpjūčio pradžioje piktinosi naujais ribojimais ir teigė, kad įsileis tik nepasiskiepijusius asmenis. Kiek vėliau pareiškė, kad priims visus vienodai, tačiau piktinosi galimybių pasu.

„Mes nei už, nei prieš skiepus. Mes tiesiog esame prieš žmonių skirstymą. Mes esame tikintys žmonės ir mums svarbiau žinokit, ką Dievas apie mus pagalvos“, – teigė N. Stancelė.

Savo poziciją, kodėl pasirinko šį restoraną, pateikė ir Prezidentūra.
„Vizitų Lietuvos regionuose metu, Prezidentas renkasi pietauti mažuose šeimos verslo restoranėliuose. Taip prezidentas padarė ir vakar, pasirinkęs restoraną, kuris veikia pagal Vyriausybės nutarimų reikalavimus t. y. jau beveik mėnesį priima klientus tik su galimybių pasais.

Apie tai, ką šio restoranėlio savininkai prieš du mėnesius buvo parašę savo feisbuko paskyroje, Prezidentas nebuvo informuotas.“

LNK paklausė restorano savininkės, ar jie vis dar priima žmones be galimybių paso.

„Žinokite, nekomentuosiu, nes nenoriu čia, kad kad kas nors ką nors išvartytų, o be to vis tiek kažkas kažką išvartys“, – sakė ji.

Į Prezidento vizitą su ironija sureagavo ir premjerė Ingrida Šimonytė.

„Perlenktos skiepijimo lazdos savaitę keitė devyniasdešimties procentų paskiepijimo iššūkio savaitė. Ją keitė „nereikia mūsų gąsdinti“ savaitė, pramaišiui su „situacija blogėja“ savaite. Bet kad taip per vieną dieną sugebėt aplink savo ašį būt lygiai teisingam ir provakseriams, ir antivakseriams, tai net pavydu to aiškaus, vieno kelio“, – rašė ministrė pirmininkė.

Politologai ir viešųjų ryšių specialistai pastebi, kad dvigubą žaidimą įtikti visoms pusėms Prezidentas žaidžia jau nuo pavasario. Esą valstybei būtų daug geriau, jei Prezidentas pagaliau pasirinktų vieną pusę ir nesimėtytų kaip dabar. Kritikuoja ministrą dėl per lėto skiepijimo, tačiau tą pačią dieną lankosi Galimybių paso nepripažįstančiame restorane.

„Kai mes matome patį populiariausią Lietuvos politiką, mėginantį žaisti ir juodosiomis, ir baltosiomis figūromis, tai vienareikšmiškai mes matome chaosą. O tas chaosas ir yra pati palankiausia terpė emociniam nestabilumui ir būtent tam susiskaldymui“, – komentavo viešųjų ryšių specialistas Arūnas Armalis.

„Turint omeny, kiek yra įelektrinta padėtis ir kokia yra sukurta situacija, kokios vyksta diskusijos, Prezidento bet kokie žingsniai yra labai svarbūs, jie vertinami visuomenės, jie pastebimi ir turbūt tokių klaidų neturėtų būtų“, – kalbėjo MRU politologas Saulius Spurga.

Pasak ekspertų, Prezidentas taip elgiasi siekdamas išlikti populiarus.

„Man atrodo, jis nori įtikti reitingams labiausiai. Jeigu jis norėtų įtikti kažkuriai visuomenės daliai, neįmanoma yra įtikti visiems, bet man atrodo, kad jo kelrodė žvaigždė yra reitingai“, – tikino A. Armalis.

Konkretumo iš prezidento norėtų ir politologai.

„Taip sakyti, kad nesuvaldoma pandemija, viskas blogai, bet tada sėskime ir pasakykime, kokie konkretūs punktai, kas yra blogai ir gal tada būtų mažiau tos mistikos, mažiau užuominų ir tada labiau paaiškėtų Prezidento pozicija“, – komentavo S. Spurga.

Kritiką sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui Prezidentas yra išsakęs ir anksčiau. Tačiau apie galimybę pasitraukti užsiminė pirmą kartą.