Jo teigimu, penktadienio diena numatoma šviesi, pūs silpnas pietų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 12, Kaune ir Klaipėdoje iki 13 laipsnių.

K. Petkevičius nurodė, kad ramūs ir sausi orai taip pat numatomi ir savaitgalį.

Šeštadienio naktį vėl pasikandžios šalnos, kai kur gali suboluoti rūkas. Temperatūra svyruos tarp 0–4 laipsnių šilumos, rytinėse ir pietinėse šalies vietovėse galimas silpnas šaltukas. Ryto valandomis derėtų būti atidesniems keliuose. Šilčiau bus tik prie jūros, kur vyraus 7 laipsnių šiluma.

Dienos metu daugelyje vietovių vėl vyraus daugiausia giedras dangus, kiek daugiau debesų sukiosis virš vakarinių, šiaurės vakarinių šalies vietovių, tačiau kritulių nenumatoma. Pūs vos juntamas pietų, pietvakarių krypties vėjas. Temperatūra kils palengva, šilčiausia bus po pietų. Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje oras šils iki 12, Kaune iki 13 laipsnių.

Sekmadienį žymesnių kritulių taip pat nenumatoma, tačiau išaugs debesuotumas. Nakties valandomis prie jūros, šiaurės vakarinėse šalies vietovėse debesuotumas bus didesnis, tad temperatūra čia taip stipriai nenukris ir svyruos tarp 5–7 laipsnių šilumos, pajūryje bus apie 10 laipsnių šilumos. Likusioje šalies dalyje daug kur numatomos šalnos, vyraus 0–4 laipsnių šiluma, o pietrytinėse šalies vietovėse silpnai šals.

Dienos metu pro debesis žvilgčios saulė, lietaus neprognozuojama. Išsilaikys nesmarkus pietų, pietvakarių krypties vėjas. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 11, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 12 laipsnių“, – prognozuoja Gismeteo.lt direktorius.

Taip pat nurodė, kad pagal dabartinius duomenis, kitos savaitės pradžioje naktys jau nebus tokios šaltos (pirmadienio naktį šalnų pavojus vietomis dar išliks), tačiau dienomis vyraus kuklesnė šiluma ir temperatūra daug kur nesieks nei 10 laipsnių šilumos, išskyrus pajūrį.

„Taip pat saulę vis dažniau slėps debesys, pūs juntamesnis pietų, pietvakarių krypties vėjas. Pirmadienį, antroje dienos pusėje, vietomis lis, o nuo antradienio skėčių prireiks jau daugelyje šalies vietovių.

Taigi, iki šios savaitės pabaigos bus galima drąsiai laiką leisti lauke ir grožėtis rudenėjančia gamta, tam netrukdys nei gausūs krituliai, nei smarkus vėjas. Visgi, kitą savaitę ruduo parodys ir ne tokią malonią savo pusę – orai subjurs“, – teigė K. Petkevičius.

Lietuvoje – šalta naktis

Kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT), šiandienos naktį pirmą kartą stipriau pašalo net ore (1,5–2 m. aukštyje). Daugelyje meteorologijos stočių fiksuota neigiama oro temperatūra, vietomis net iki -3 -4 laipsnių. Pajūryje ir dalyje kitų šalies vietovių išsilaikė virš 0 laipsnių.

„Dirvos paviršiuje (5 cm aukštyje virš žemės) buvo dar šalčiau. Preliminariais duomenimis visose meteorologijos stotyse, išskyrus Klaipėdą ir Nidą, dirvos paviršiuje fiksuotos šalnos. Stipriausios jos buvo:

1. Varėnoje, iki -7,9 °C
2. Utenoje, iki -7,2 °C
3. Panevėžyje, iki -6,7 °C
4. Ukmergėje, iki -6,1 °C
5. Kaune, iki -5,7 °C

Beje, nepaminėjom, vakar dieną dar buvo rudeniškai šilta (vėjas aprimo), sušilo iki 12–16 laipsnių“, – rašoma meteo.lt feisbuko puslapyje.

Taip pat pažymima, kad stiprios šalnos pakando augalus didelėje šalies dalyje ir internetus užplūdo pabalusios augmenijos nuotraukos.

„Na, o mes dalinamės nuotraukomis iš Utenos meteorologijos stoties apylinkių. Varėnoje ir Utenoje buvo užfiksuotas stipriausias šaltis (šią naktį).

Utenoje prieš tekant Saulei dirvos paviršiuje (5 cm virš žemės) fiksuota -7,2 °C, ore (2 m virš žemės) -3,2 °C.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)