„Buvo aktyviai vakcinuojami žmonės ir tas aktyvus vakcinavimas šiandien padeda žmonėms išvengti negrįžtamų pasekmių ir mūsų sveikatos sistema neužlūžta – mes turime 16 lovų užimtų“, – LNK sakė V. Gailius.

Jo teigimu, itin pasiteisinusi Joniškio rajono savivaldybės praktika – aktyvus testavimas.

„Mes maksimaliai organizuojame testavimą, raginame testuotis, mūsų žmonės yra sąmoningi, mokytojai sąmoningi – yra klasių, kur beveik 100 proc. testuojasi, yra organizuoti išvykstamieji testavimai į židinius. Viena socialinė įstaiga buvo testuojama keturis kartus“, – pasakojo meras.

Jo teigimu, yra ir daugiau rajono įmonių, kur testavimas buvo organizuojamas keturis kartus.

„Kai testuoji randi, nes žmonės nejaučia simptomų, nes yra pasiskiepyję. Vienoje įmonėje iš 84 dirbančių 79 pasiskiepyję, bet per keturis testavimo seansus mes nustatėme virš 40 žmonių, nešiojančių virusą. Jie buvo izoliuoti“, – sakė V. Gailius.

Jo teigimu, reikėtų žiūrėti ne statistinius rodiklius, o stebėti, kad sveikatos apsaugos sistema tiesiog veiktų.

„Sveikatos apsaugos sistema testavimosi kontekste nenulūžta ir teikiamos visos paslaugos – ligoninė yra saugi, ambulatorinės paslaugos yra saugios ir tame tarpe veikia kovidinis skyrius, kuriame yra 16 lovų“, – teigė Joniškio rajono meras.

Medikų skiepijimas trečiąja vakcinos nuo koronaviruso doze Kauno klinikose

„Esmė yra testuoti žmones, kad žinotume realią situaciją ir kad nenugriūtų sveikatos sistema. Statistika – ne socialistinis lenktyniavimas“, – tęsė V. Gailius.

Į klausimą, kodėl rajone fiksuojami aukšti susirgimų atvejų skaičiai, meras sakė, kad taikant plačias testavimo apimtis, susirgimai yra tiesiog užfiksuojami.

„Jeigu ieškai ir randi. Jeigu neieškai ir neieškai piktybiškai, nerandi“, – sakė V. Gailius.

„Šiaip mūsų senjorai yra unikalūs, jie išmintingi, su jais mažiausiai problemų – jie tiesiog skiepijasi. Nereikia ir čia to socialistinio lenktyniavimo, žmonės yra sąmoningi, kai galės pasiskiepyti, pasiskiepys“, – senjorų vakcinavimo apimtis komentavo pašnekovus.

Jo teigimu, Joniškyje yra sudarytos visos sąlygos senjorų skiepijimuisi – su vyresniais gyventojais bendrauja šeimos gydytojai, seniūnijų atstovai.

„Aš lenkiu galvą prieš visos Lietuvos medikus, kurie rizikuoja gyvybe, negalvoja apie premijas, kurie tiesiog gelbėja gyvybes, žmonių sveikatą ir kartais nepasirūpina savimi ar savo artimaisiais“, – akcentavo V. Gailius.

Paklaustas, kaip vertina 100 eurų finansinę paskatą senjorams, Joniškio meras teigė, kad pirmiausia jis norėtų sulaukti Seimo Teisės departamento įvertinimo.

Pfizer

„Man norėtųsi sulaukti Seimo Teisės departamento vertinimo, Konstitucinės doktrinos kontekste. Aš negaliu manyti ar nemanyti, aš tiesiog norėčiau sulaukti Teisės departamento išvadų, nes aš, kaip žmogus galvoju, kad lygiateisiškumo principas šiuo atveju gali būti ignoruojamas“, – kalbėjo V. Gailius.

„Man nuomonės pirkimas nėra priimtina, bet gelbėjant gyvybę kare, turbūt įvairios priemonės galimos. Kaip ir kare – jei mes dabar kariaujame dėl gyvybių, gal tuomet ir ta konstitucinę nuostatą galime vertinti kitaip“, – tęsė politikas.

V. Gailius taip pat paragino vaikus nedrausti savo tėvams skiepytis, nes tai, kaip pastebėjo jis, kainuoja gyvybes.

„Aš norėčiau pakviesti vaikus, kurie draudžia savo tėvams skiepytis, o tokių faktų žinau – vieną iš tokių faktų rajone žinau, kai vaikai, gyvenantys Didžiojoje Britanijoje, uždraudė tėvams skiepytis ir šiandien vieno iš tėvų neturi. Labai gerai pagalvokite. Savo sveikata norite rizikuoti, rizikuokite, bet savo tėvų, senelių sveikata nerizikuokite“, – pridūrė V. Gailius.