I. Šimonytė stebisi, kodėl užduodama tiek klausimų, tačiau, kaip įraše tikina premjerė, „negerai taip visą laiką kalbėtis su savimi“.

„Regiu, kad poniai A.Širinskienei kyla visokių klausimų man. Turbūt apie tai, kaip Dulkys "sukėlė" nepaprastąją padėtį Latvijos sveikatos sistemoje, Bilotaitė "leido" nelegaliems migratams išsinuomoti butus, o Navickas kažkur "praganė" linus ir kiaules, kurių sovietmečiu buvo net trys milijonai. Bandau prisiminti, kada ponia A.Širinskienė bandė pasinaudoti savo statutine teise tą klausimą užduot Seimo salėj. Neatmenu, o juk būta Vyriausybės valandų, kai liko laiko ir neliko klausiančiųjų. Negerai taip visą laiką kalbėtis su savimi“, – feisbuke rašo I. Šimonytė.

Primename, kad „Valstiečiai“ norėtų rengti interpeliaciją ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei. Apie tai laidoje „Delfi tema“ teigė Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė.

„Mes kalbame apie tai, kad, matyt, jau – ne pavienių ministrų, bet ministrės pirmininkės interpeliacijos klausimas. Nes iš tiesų yra per daug ministrų, kuriems stebėtinai nesiseka. Ir ponui Dulkiui nesiseka, yra sudėtinga situacija, ir Bilotaitei sunkiai sekasi su tais „auksiniais“ nameliais, kur ir Viešųjų pirkimų tarnyba nustatė nemažai pažeidimų, ir Armonaitei nesiseka ministerijos rūsyje ekskursijas vežioti“, – kalbėjo A. Širinskienė.

„Valstiečių“ atstovė buvo atvira, kad jie net nesitiki pakeisti ministrės pirmininkės, tačiau tokiu būdu mano išsireikalausią iš jos atsakymų į turimus klausimus.

„Jeigu nebus išpildyti prašymai, kuriuos mes siuntėme, tikrai bandysime inicijuoti, o kaip pavyks, – tai matyt niekas ir nesitiki, kad pavyks pakeisti ministrę pirmininkę, bet interpeliacija yra geras būdas užduoti klausimus ir toje posėdžių salėje, tiesiog prašant labai aiškaus ir konkretaus atsakymo. Nes kol kas gauti atsakymus tikrai, patikėkite, ne visada pavyksta“, – sakė A. Širinskienė.

Klausimų dėl pasitikėjimo sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu kilo po to, kai buvo parodyta Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) planuota apmokėti, bet nepažymėta, „Kitokių pasikalbėjimų“ laida su gydytoju, ministro visuomeniniu patarėju Edgaru Kulikausku, žinomu „Ciniško chirurgo“ slapyvardžiu.

Gydytojas teigė nieko apie pirkimą nežinojęs. Portalas „Delfi“ nutraukė sutartį su „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjais. Laidos prodiuseris Mantas Bertulis po kilusio skandalo paprašė SAM nemokėti jam 9917,13 eurų už suteiktas paslaugas, ir prašymas buvo patenkintas.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (694)