M. Lingė laidoje tikino, jog tai vienas iš būdų skatinti senjorų vakcinaciją.

„Mes matome Vyriausybės aktyvumą. Ieškoma ir svarstoma įvairių priemonių, kurios galėtų paskatinti kovoti su grėsmingai augančiais pandeminiais skaičiais. Ir tomis mirtimis, ir priežastimis, kodėl atsiduriame tokioje situacijoje. Svarbu, kad būtų rasti tie sprendimai, kurie turėtų geriausią efektą ir pakeltų vakcinacijos lygį. Ir padėtų mums visiems šiuo nelengvu metu“, – laidai „Info diena“ sakė M. Lingė.

Politikas teigė, jog visos priemonės šiuo metu yra diskutuotinos ir svarstytinos.

„Bet sprendimus reikia priimti dėl geriausių ir efektyviausių“, – aiškino jis.

Opozicija pasigenda ryškių kriterijų, kaip bus matuojama sėkmė, senjorams, sutikusiems pasiskiepyti COVID–19 vakcina, sumokant po 100 eurų. M. Lingė teigė, jog reikės stebėti vakcinacijos rodiklius.

„Turbūt nieko nuostabaus, kad pati sudėtingiausia ir rizikingiausia amžiaus grupė, kurioje vakcinacijos lygis nėra dar toks, kokio mes norėtume. Tai yra labai aiškiai ir tikslingai pasirinkta kategorija žmonių, kurių vakcinacijos lygį reikia didinti. Jie turi riziką didžiausią sunkiai susirgti, patekti į reanimacijas ir sudaryti tam tikrą krizę, kuri gali ištikti ir medicinos įstaigas.

Tai čia yra viešasis interesas ir bendrasis gėris. Gal tos priemonės ir neatrodo normaliu metu labai priimtinos, patrauklios. Bet kai esame tokioje situacijoje ir priemones reikia pasitelkti, kurios duotų rezultatą“, – laidoje „Info diena“ sakė konservatorius M. Lingė.

Jis teigė manantis, jog ši priemonė suveiks ir vakcinacijos lygis pakils. M. Lingė laidoje tikino, jog kartais užtenka net ir diskusijų, kad skiepijimo skaičiai augtų.

„Ir matysime ar didėja aktyvumas registruojantis vakcinai. Ar teks ieškoti dar kitokių būdų ir priemonių. Bet šiuo etapu tai yra matoma kaip vienas veiksmingiausių būdų pasibelsti į šią kategoriją“, – teigė politikas.

M. Lingė teigė, jog prieš kalbantis apie privalomą dalies darbuotojų skiepijimą, būtina žinoti apie kokias konkrečias profesijas yra kalbama, taip pat išmatuoti šios priemonės efektyvumo lygį.

„Mes turime matuoti ir efektyvumo lygį. Todėl labai svarbu žinoti skaičius, kiek tai žmonių paliesti, kokį ratą profesijų konkrečiai eina kalba. Čia nebūtinai būtų tas rezultatas, kad žmonės gautų vakciną, gal jie priimtų kitus sprendimus – išeis iš darbo ar dar kažkas“, – kalbėjo parlamentaras.

Delfi primena, jog pagal Seimui teikiamą projektą, teisę į vienkartinę išmoką turėtų 75 ir daugiau metų sulaukęs asmuo, kuris iki šių metų rugsėjo nebuvo pasiskiepijęs nei viena vakcinos doze ir iki gruodžio 1 dienos pilnai pasiskiepytų.

Taip pat išmoka būtų mokama 75–erių ir vyresniems senjorams, kurie šiuo metu yra pilnai pasiskiepiję ir iki balandžio 1 dienos pasiskiepytų sustiprinančiąja, t. y. trečia arba antra doze, priklausomai nuo pasirinktos vakcinos.