Kaip informavo Delfi šaltiniai, migrantų nepasitenkinimas ir susidūrimas su pareigūnais kilo po to, kai viena užsienietė stovykloje apalpo.

Sunegalavusiai moteriai neva nebuvo kviečiama greitoji pagalba, tai ir iššaukė migrantų pyktį. Esą medikai atvyko tik maždaug po valandos.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis patikslino, kad medikai važiavo maždaug pusvalandį.

„Registracijos centre, modulinių namelių moterų sektoriuje, po 21 val., kelios užsienietės kreipėsi, kad vienai iš jų reikia pagalbos. Iškart, 21 val. 12 min., pasieniečiai iškvietė pagalbą. Kol greitoji pagalba važiavo, ji atvažiavo 21 val. 40 min., apie 50 moterų belaukdamos pradėjo reikšti nepasitenkinimą, kad ilgai nesuteikiama pagalba“, - įvykių scenarijų dėstė VSAT

Neramumai kilo toje Medininkų dalyje, kur apgyvendintos vienišos migrantės, į Lietuvą atvykusios be šeimų.

Pasak G. Mišučio, būrelis moterų, rėkavo, triukšmavo ir priartėjo prie stovyklą juosiančios tvoros, tačiau į rimtesnius susidūrimus situacija neperaugo.

„Tai neišaugo į agresiją, neprireikė naudoti spec. priemonių ar jėgos. Pasieniečiai, policijos pareigūnai stebėjo situaciją, kalbėjosi. Kol atvyko greitoji, jos šurmuliavo“, - pasakojo pašnekovas.

Į įvykio vietą atvykę medikai vietoje apžiūrėjo sunegalavusią migrantę ir nusprendė, kad ją reikia vežti į ligoninę. Kas konkrečiai nutiko sunegaluviai migrantei nepranešama.

„Apie 22 val. ją išsivežė į Vilnių, į Lazdynų ligoninę. Dabar informacija tokia, kad pagalba buvo suteikta, pavojaus sveikatai ir gyvybei nėra, dabar ji grąžinama į Medininkų stovyklą. Naktį ji praleido ligoninėje“, - sakė VSAT atstovas.

Pasieniečių mokyklos teritorijoje Medininkuose kilus migrantų krizei skubiai įrengta modulinių namelių stovyklavietė. Čia apgyvendinta apie 800 migrantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (513)