„Ne, nesvarsčiau ir neplanavau“, – pirmadienį žurnalistams teigė ministras.

Buvęs premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį teigė, kad ministerijos sprendimas pirkti „Kitokių pasikalbėjimų“ laidą su ministro patarėju „pamynė politinę etiką ir atsakomybę, dėl kurių anksčiau principingai pasisakydavo ir prezidentas“.

„Tai dar vienas įvykis, patvirtinantis, kad sveikatos apsaugos ministras taip ir netapo politiku, suvokiančiu savo politinę atsakomybę, galiausiai – tiek jis pats, tiek jo vadovaujama ministerija neturi efektyvaus pandemijos valdymo plano“, – feisbuke rašė Seimo opozicijos atstovas.

Jis pridūrė, kad už „tokius finansinius sprendimus“ atsakomybė „tiesiogiai krenta sveikatos apsaugos ministrui“.

Tuo metu A. Dulkys, paklaustas, kaip vertina tokius S. Skvernelio siūlymus, sakė manantis, kad jo atsakomybę turėtų vertinti tie, kurie „patys supranta, kas yra atsakomybė“.

„Man yra svarbiau, kad mano atsakomybę vertintų tie žmonės, kurie patys supranta, kas yra atsakomybė, tiek galėčiau pasakyti“, – kalbėjo A. Dulkys.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija sulaukė kritikos paaiškėjus, jog ruošėsi sumokėti prodiuseriams už laidą „Kitokie pasikalbėjimai“, kurioje dalyvavo ministro visuomeninis patarėjas, chirurgas Edgaras Kulikauskas, žinomas Ciniško chirurgo slapyvardžiu.

Pats pašnekovas teigė apie sandorį nežinojęs, tai patvirtino ir laidos rengėjai.

Kilus skandalui, „Kitokių pasikalbėjimų“ kūrėjai ir ministerija pranešė, jog už laidą mokama nebus. Su mokesčiais ji turėjo kainuoti 12 tūkst. eurų.

Pirmadienį ministerija pranešė, kad iš pareigų pasitraukė ministro patarėja komunikacijai Aistė Šuksta, kuri teigė apgailestaujanti, jog jos sprendimai sukėlė neigiamas reakcijas visuomenėje.

Artimiausias dvi savaites COVID-19 susirigimų piko dar nepasieksime

Per artimiausias dvi savaites susirgimų COVID-19 piko Lietuva dar nepasieks, ateityje gali būti svarstomos įvairios priemonės, taip pat – ir kaukių dėvėjimas lauke, savo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Aš manau, kadangi dabar situacija ir tendencijos toliau yra blogėjančios ir, matyt, artimiausių dviejų savaičių bėgyje mes dar to piko nepamatysime, tai aš labai natūraliai priimu, kad atsiranda visokių pasiūlymų, ką dar galbūt reikėtų daryti“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Jo teigimu, iš pradžių atrodė, kad ir patalpose kaukių dėvėjimas gali tapti rekomendacija, bet, situacijai blogėjant, ją teko sugriežtinti.

Vis dėlto ministras sakė, jog iš pradžių reikia palaukti ir pažiūrėti, kaip situaciją veikia esamos priemonės.

„Manau, kad čia reikia diskusijų, dinamikos ir skaičių pasižiūrėjimo. Mes nespėjame įvesti priemones, neduodame pamatyti jos efekto ir jau visi tikimės kitos“, – apie galimą privalomų kaukių įvedimą sakė A. Dulkys.

Reikalavimas uždarose patalpose dėvėti kaukes sugrąžintas nuo mėnesio pradžios, praėjusį penktadienį.

Iki tol turintiesiems galimybių pasą, t. y. vakcinuotiems arba koronavirusu persirgusiems žmonėms, kaukių dėvėjimas patalpose buvo rekomenduojamas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (442)