„Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybė reiškia gilią užuojautą spalio 2 d. žuvusio Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono (Rukla, Jonavos r.) nuolatinės pradinės privalomosios tarnybos kario (jaunesnysis eilinis, g. 2000 m.) artimiesiems ir tarnybos draugams. Nelaimingas atsitikimas įvyko kario budėjimo metu, pirminiais duomenimis įvykdyta savižudybė.

Velionis į tarnybą savo noru atėjo šių metų kovo mėnesį; vadovybės apibūdinamas kaip gerai tarnybą atliekantis ir su kolegomis sutariantis karys. Apie įvykį informuoti ir užuojauta perduota kario artimiesiems, įvykio vietoje dirba Lietuvos kariuomenės karo policija. Dėl incidento pradedamas ikiteisminis tyrimas, taip pat tarnybinį patikrinimą pradeda Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas“, – rašoma išplatintame pranešime.

Lietuvos kariuomenės atstovas majoras Gintautas Ciunis „Delfi“ sakė, kad nelaimingas atsitikimas įvyko, kai karys vienas patruliavo karinėje teritorijoje, panaudotas jo tarnybinis ginklas.

Kariuomenė neturėjo žinių apie kokias nors vaikino bėdas ar širdgėlą, galėjusias turėti įtakos tokiam lemtingam jo poelgiui.

Kaip skelbia naujienų agentūra ELTA, velionis į tarnybą savo noru atėjo šių metų kovo mėnesį. Vadovybės apibūdinamas kaip gerai tarnybą atliekantis ir su kolegomis sutariantis karys.

Dėl incidento pradedamas ikiteisminis tyrimas, taip pat tarnybinį patikrinimą pradeda Lietuvos kariuomenės Gynybos štabas, rašoma naujienų agentūroje BNS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)