„Pasakyti, kad situacija yra bloga, tai yra tas pats kas pasakyti, kad šiandien yra penktadienis. Taip, situacija yra bloga, situacija yra bloga dėl daugelio priežasčių. Pirmiausiai dėl to, kad daug vyresnio amžiaus žmonių yra nepasiskiepiję ir apskritai – per daug žmonių vis dar yra nepasiskiepiję“, – žurnalistams penktadienį sakė I. Šimonytė, ragindama gyventojus vakcinuotis.

Kartu Vyriausybės vadovė akcentavo nematanti jokio pagrindo, kad už esamą sudėtingą epidemiologinę situaciją atsakomybę turėtų prisiimti prezidento ir opozicijos kritikuojamas sveikatos apsaugos ministras.

„Už pandemijos valdymą tikrai nematau priežasčių tam. Mes galime tą atsakomybę kildinti ir kabinti ant ko nori, nes įvairūs politikai įvairiu metu skleidė įvairias žinutes. Suprantu, kad atmintis veikia labai trumpai. Štai šią savaitę didžiausia naujiena yra patarimai iš buvusio sveikatos apsaugos ministro (Aurelijaus Verygos – ELTA), kuris, atrodo, pamiršo, ką pats darė praeitą rudenį ir kokia situacija buvo gruodžio mėnesį, kada Vyriausybės pasikeitė“, – teigė I. Šimonytė.

Viena vertus premjerė pripažino, kad nepavyko nuo COVID-19 paskiepyti pakankamai žmonių Lietuvoje, tačiau, kita vertus, I. Šimonytė pažymėjo, jog tai dar nereiškia, kad dėl esamos situacijos atsakinga tik Vyriausybė.

„Taip, tikrai galiu pasakyti, kad mums nepavyko pasiekti tokių skiepijimosi rezultatų, kokių mes būtume norėję. Tačiau klausimas, ar tai nepavyko išimtinai dėl Vyriausybės kažkokio neveikimo... Aš leisiu sau visgi vertinti, kad buvo ir kitų veikiančių asmenų, ypač tų, kurie platina melus ir tų, kurie įkalbinėja žmones ir imasi aktyvios veiklos tam, kad žmonės nesiskiepytų. Man labai gaila, kad tai vyksta, bet su tuo kovoti jokiais kitais praktiniais būdais, kaip tik skleidžiant teisingą informaciją, negaliu“ – pridūrė I. Šimonytė.

Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė penktadienį sakė, kad už šiuo metu sudėtingą epidemiologinę situaciją šalyje yra atsakingą Vyriausybė bei sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Šalies vadovo patarėjos teigimu, COVID-19 pandemijos valdyme yra tikrai daug sisteminių, vadybinių spragų, kurios šiuo metu kainuoja gyvybes.

„Savaime suprantama, kad už rezultatą atsakinga yra Vyriausybė ir būtent ministras, kuris koordinuoja šią sritį, tai yra sveikatos apsaugos sritį. Ir rezultatai kalba patys už save. Rezultatai yra prasti, ypatingai, kai lyginame su kitomis šalimis“, – penktadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Segalovičienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (896)