Tokios aplinkybės paaiškėjo Šiaulių apygardos teismui pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 33 metų šiaulietis Romanas Romaniukas kaltinamas savo tėvo nužudymu.

Kaip pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas, nusikaltimas padarytas 2020 metų gruodžio 30 dieną. R. Romaniukas kaltinamas tuo, kad jis lemtingąją dieną, 18.10 val., savo tėvų privačiame name, esančiame Šiaulių mieste, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio asmeninio konflikto su savo 59 metų tėvu metu ne mažiau kaip du kartus ranka tyčia jam sudavė į galvą.

Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, dėl patirtos galvos traumos įvykusių komplikacijų vyras mirė įvykio vietoje. Sulaikytas R. Romaniukas nusikaltimo aplinkybių paaiškinti negalėjo.

Paaiškėjo, kad vyras nužudytas praėjus vos kelioms valandoms po jo žmonos laidotuvių. Gruodžio 30-ąją buvo laidojama dėl ligos mirusi R. Romaniuko motina. Po laidotuvių artimieji pabendravo velionės namuose, vėliau išsiskirstė.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad po gedulingos vakarienės name liko nakvoti velionės sutuoktinis ir iš užsienio į laidotuves iš Vokietijos grįžęs jo sūnus R. Romaniukas.

Gruodžio 31-osios rytą R. Romaniukas paskambino policijos pareigūnams ir pranešė, jog atsikėlęs savo tėvą radęs be gyvybės ženklų. Vyras negalėjo paaiškinti, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo nužudytas jo tėvas.

Kaltinamasis R. Romaniukas pareigūnams teigė, kad po laidotuvių namuose susirinkę pavalgė, paminėjo velionę. Anot kaltinamojo, vartojo ir alkoholį.

R. Romaniukas sakė, kad buvo išgėręs alkoholio ir per laidotuves, taip pat išgėrė ir kelyje į namus; jis sakė, kad grįžęs iki laidotuvių su tėvu ir broliu dar išgėrė alkoholio.

Anot kaltinamojo, vakarienės metu gėrė stiprių alkoholinių gėrimų. R. Romaniuko teigimu, jis prisimenąs iki to momento, kai susirinko po laidotuvių namuose, pasisėdėjo ir viskas. Kiek ilgai jie sėdėjo, kaltinamasis pasakyti negalėjo, neprisiminė, kada visi giminės pradėjo skirstytis iš namų, negalėjo prisiminti, kada jis pats nuėjęs miegoti.

R. Romaniukas pasakojo, jog pabudęs rytą tėvą rado gulintį lovoje be gyvybės ženklų, bandė gaivinti, tačiau supratęs, kad tėvas negyvas, iš karto paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112, pranešė, jog rado tėvą su smurto žymėmis. R. Romaniukas sakė nežinąs, kas galėjo nutikti tėvui, o paklaustas, ar tai jis galėjo nužudyti savo tėvą, negalėjo pasakyti, nes neprisimena.

Kaltinamasis sakė neprisimenantis, kad lemtingąjį vakarą tarp jo ir tėvo būtų buvę kokių konfliktų, jis taip pat tikino, kad nėra smurtavęs nei prieš tėvą, nei prieš mamą.

Teisiamajame posėdyje apklausti nukentėję asmenys, sutiko parodymus duoti ir kaltinamasis. Tačiau jis negalėjo paaiškinti, kaip galėjo būti nužudytas jo tėvas, nes, anot jo, tiesiog nieko neprisimenąs.

Kaltinamasis teigė grįžęs su tėvu, broliu ir giminėmis į namus po mamos laidotuvių. Anot jo, tada namie buvę ramu, be konfliktų, nepamena, kas buvo namuose, nepamena, kada giminės išėjo, neatsimena, kas vyko namuose, todėl negalįs nieko paaiškinti.

Kaltinamasis R. Romaniukas yra suimtas. Vyras Lietuvoje anksčiau teistas kelis kartus, teistas ir Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)