Pašnekovai pažymėjo abipusiai draugiškus Lietuvos ir Danijos ryšius ir aptarė galimybes juos dar labiau stiprinti. „Su Danija mus sieja artimas politinis, ekonominis, karinis ir kitų sričių bendradarbiavimas bei partnerystė, turime panašų požiūrį į daugelį šiandienos ir ateities iššūkių, ir tai suteikia pagrindą veikti išvien – tiek dvišaliu formatu, tiek Šiaurės ir Baltijos regione, tiek tarptautinėje arenoje“, – pažymėjo viceministras E. Meilūnas.

Susitikimo metu, kaip pažymima Užsienio reikalų ministerijos pranešime, apsikeista Lietuvos ir Danijos patirtimi, įgyvendinant vystomojo bendradarbiavimo politiką, aptarti COVID-19 (koronaviruso) pandemijos ir neteisėtos migracijos keliami iššūkiai. Viceministras E. Meilūnas padėkojo Danijai už paramą Lietuvai, susiduriančiai su Baltarusijos režimo vykdoma hibridine ataka pasitelkiant migrantus prie išorinės Europos Sąjungos sienos.

Ministras F. M. Mortensenas lydi Danijos kronprincesę Mary, viešinčią Vilniuje su vizitu, skirtu paminėti Lietuvos ir Danijos diplomatinių santykių užmezgimo 100-metį ir jų atkūrimo 30-metį.

1921 metų rugsėjo 28 dieną Danija de jure pripažino atkurtą Lietuvos valstybę. Diplomatinius santykius Lietuva ir Danija atkūrė 1991 metų rugpjūčio 24 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)