Kartu premjerė atsakė į opozicijai priklausančių „valstiečių“ priekaištus, esą Vyriausybė neužtikrina migrantų apsaugos ir nemaža dalis jų pabėga iš apgyvendinimo vietų. I. Šimonytės teigimu, reikia suprasti, kad iš apgyvendinimo stovyklų, kaip skelbė žiniasklaida, 700 migrantų pabėgo per visus metus, o ne nuo krizės pradžios.

„Žmonės, kurie yra apskaičiuoti yra apskaičiuoti nuo metų pradžios, o sulaikymas buvo pradėtas taikyti tik tada, kai Seimas priėmė įstatymo pakeitimą. Mes, tiesa sakant, tų žmonių, kurie kirto nelegaliai Lietuvos Respublikos sieną, nuo sausio iki birželio nebuvome sulaikę, nes įstatymas to nenumatė. Todėl didelė dalis tų žmonių išėjo į parduotuvę ir niekada negrįžo“, – Seime vykusioje Vyriausybės valandoje į „valstiečio“ Dainiaus Gaižausko užduotą klausimą atsakė premjerė.

„Valstietis“ I. Šimonytės teiravosi, kiek iš į šalį nelegaliai patekusių migrantų gali kelti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui. Mat vienas migrantas, kaip įtariama, turėjęs ryšių su teroristais, jau yra išsiųstas iš Lietuvos.

„Pačioje pradžioje VRM ministrė sakė, kad žmonės būkite saugūs – visi sulaikyti migrantai stebimi, saugomi ir nė vienas nepabėgs. Bet dabar turime informaciją, kad yra pabėgę jau daugiau nei 700, o kur dingo 500 nežinome“, – Seime premjerės teiravosi D. Gaižauskas.

„Kiek yra nustatyta asmenų, kurie kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Aš klausiu tik skaičiaus. Ar iš tų 500, kurių nežinome kur dabar dingę, tikrai yra tokių, kurie gali kelti grėsmę“, – klausė „valstietis“ ir tikėdamasis sulaukti „korektiško“ atsakymo dėl visa ko įspėjo premjerę.

„Nesijuokite, aš noriu rimto atsakymo, nes jeigu jūs vėl atsakysite, kaip pasakyti, nekorektiškai ir mandrai, aš atsistosiu prie išorinio (šoninio – ELTA) mikrono ir sakysiu tokiu pat tonu, kaip jūs kreipėtės į opoziciją“, – perspėjo D. Gaižauskas.

Premjerė į tokį D. Gaižausko įspėjimą sureagavo ironiškai.

„Jūs kai stosite prie mikrofono, tai dar stalinę lempą pasiimkite. Manau, kad dėl pilno vaizdo būtų geras sprendimas“, – sakė I. Šimonytė, ko gero, prisiminusi viešojoje erdvėje keltus klausimus dėl D. Gaižausko taikytų darbo metodų, einant Marijampolės apskrities policijos Imuniteto skyriaus vadovo pareigas.

Premjerė atsakydama akcentavo, kad baimintis žmonėms dėl D. Gaižausko interpretacijos nereikia.

„Aš galiu patikinti viešai, kad tie žmonės jokios grėsmės nekelia, nes priemonės, kurios yra institucijų dispozicijoje, yra jų atžvilgiu pritaikytos“, – sakė I. Šimonytė ir palinkėjo D. Gaižauskui dėl tikslesnės informacijos kreiptis į atsakingas institucijas.

„Kiek žmonių turi kokį nors istorijoje ar biografijoje faktą, kuris kelią klausimą už nacionalinį saugumą atsakingoms institucijoms – jūs esate komiteto (Nacionalinio saugumo ir gynybos – ELTA) narys. Pasikvieskite Valstybės saugumo departamento vadovą ir jis jums atsakys ir pateiks visą informaciją“, – apibendrino I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)