„Kol kas neturiu pagrindo (statybų) vertinti kaip nors kitaip kaip tiktai labai gerai, todėl, kad iš dabar turimos informacijos atrodo, kad: A) pavyks pastatyti laiku, B) pavyks pastatyti už numatytą biudžetą“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Trečiadienį premjerės I. Šimonytės vadovaujama Projekto priežiūros komisija įvertino pirmojo projekto etapo darbus.

„Man atrodo, kad bet kokiam didesniam viešam projektui geresnės sėkmės indikacijos kaip (atlikti) laiku ir už numatytus pinigus turbūt nėra. Pirmoji stadija prasidėjusi, ta dalis, kurią vykdo „Epso-G“, t. y. „Tetas“, taip pat yra šią savaitę, man atrodo, paskelbiamas pirkimas antrai daliai, kur turėtų dalyvauti dagiau rangovų“, – sakė premjerė.

Ji pažymėjo, kad dėl projekto vyko rinkos konsultacijos ir susidomėjimą parodė daug kompanijų. „Man atrodo, tai labai geras ženklas ir tai rodo, kad bus konkurencija pakankama, ir tai leis mums tikėtis geros kainos. O dėl vykdymo laiku ir pagal numatytą planą aš kol kas jokių abejonių neturiu“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Smarkiai išsaugus neteisėtai migracijai per sieną su Baltarusiją, Lietuva nutarė 502 km pasienio ruože su Baltarusija nutiesti trijų aukštų pjaunančios vielos koncertinos užtvarą, o šalia įrengti vielinę tvorą. Tvora nebus statoma pelkėtose ar kitose dėl sudėtingų gamtos sąlygų neįveikiamose vietose.

Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 km, daugiau nei 100 km siena eina upių ir ežerų krantais.

Energetikos grupės „Epso-G“ valdoma statybos įmonė „Tetas“ trečiadienį pradėjo 111 kilometrų ilgio tvoros įrengimo darbus. Visą keturių metrų aukščio barjerą „Tetas“ įsipareigojo pastatyti iki kitų metų balandžio pabaigos.

„Epso-G“ šią savaitę taip pat ketina skelbti antro tvoros statybos etapo rangovų konkursą. Jo laimėtojai maždaug 400 kilometrų atkarpoje darbus, tikimasi, pradės šių metų pabaigoje ir baigs iki kitų metų rugsėjo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)