Anot jo, tokį įsipareigojimą yra priėmusi Lietuvos Vyriausybės Migracijos komisija.

„Migracijos komisijos sprendimas galioja: iki 30 asmenų, kurie dirbo Afganistane, konkrečiai NATO misijoje, mes įsipareigoję perimti. Bet kol kas nieko konkretaus neturime – pradžioje atrodė, kad bus gana sudėtinga surinkti šalis, kurios priims, bet, atrodo, pildosi: Kanada, kitos šalys nemažai paima“, – BNS sakė ambasadorius.

„800 afganistaniečių dabar yra Kosove ir 150 – Lenkijoje, mes buvome deklaravę, kad mes pasirengę paimti iš Lenkijos“, – kalbėjo jis.

D. Matulionio teigimu, minėtus migrantus po truputėlį išsidalina kitos NATO valstybės, tad „labai didelio spaudimo, prašymo iš partnerių nėra“.

Anot jo, visi migrantai yra patikrinti dėl saugumo ir „tai yra viena saugiausių grupių“, tačiau prieš priimant juos Lietuva dar galės atlikti ir papildomas patikras. Nors Lietuva įsipareigojusi priimti afganistaniečius iš Lenkijos, A. Matulionis sako nemanantis, kad būtų problema perkelti ir dalį esančiųjų Kosove.

Apie šiuos sprendimus pirmasis ketvirtadienį informavo naujienų portalas alfa.lt

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė BNS trečiadienį patvirtino, kad 167 afganistaniečiams Lietuva jau suteikė politinį prieglobstį, dar dėl 11 asmenų sprendimas nepriimtas ir yra laukiama informacijos iš kitų institucijų.

Didžioji dalis į Lietuvą atgabentų Afganistano piliečių gyvena Raseiniuose, dalis – Vilniuje.

Iš viso į Lietuvą atvyko apie 180 Lietuvai talkinusių afganistaniečių vertėjų su šeimos nariais, bėgančių nuo jų šalį perėmusių talibų. Afganistaniečiai į Lietuvą atgabenti rugpjūtį, po to, kai Afganistano kontrolę išvykstant paskutiniams JAV kariams perėmė Talibanas, užėmęs sostinę Kabulą, baiminantis susidorojimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)