Atsižvelgiant į Armėnijos pagalbos prašymą, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijai pavesta iki 2021 m. spalio 4 d. iš turimų arba pagal išankstinę pirkimo sutartį, sudarytą 2020 m. lapkričio 25 d. tarp Europos Komisijos ir farmacijos kompanijos „Moderna“, numatomų įsigyti COVID-19 vakcinos dozių skirti 50 000 „Spikevax“ vakcinos dozių humanitarinei pagalbai Armėnijai teikti. Humanitarinės pagalbos siuntų perdavimą atsakingiems asmenims organizuos Sveikatos apsaugos ministerija, bendradarbiaudama su Užsienio reikalų ministerija.

„Džiaugiuosi, kad šiandien jau galime pasidalyti ne tik „Astra Zeneca“, bet ir „Moderna“ bendrovės pagamintomis vakcinomis su Armėnijos gyventojais, kuriems savo skiepo teko laukti gerokai ilgiau nei Lietuvos piliečiams“, – sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Ji pabrėžė, kad Lietuva ir toliau dalysis vakcinomis su šalimis, kurioms jų įsigyti yra sunkiau nei ES valstybėms narėms.

Šiemet Lietuva jau padovanojo 200 000 „Vaxzevria“ („Astra Zeneca“) vakcinos dozių Ukrainai, Moldovai, Sakartvelui ir Armėnijai bei 255 900 dozių – Taivanui. Farmacijos bendrovės „Moderna“ pagamintą vakciną Lietuva donuoja pirmą kartą.

Lietuva ir toliau prisidės prie „Europos komandos“ iniciatyvos – globalių ES pastangų suvaldyti pandemiją. ES valstybės narės dalijasi vakcinomis su trečiosioms šalims per COVAX priemonę, kuri padeda vakcina apsirūpinti mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šalims, arba dvišaliu pagrindu per ES vakcinų dalijimosi mechanizmą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)