„Visada labai svarbu, kuriame etape tokie dalykai yra siūlomi. Asmeniškai manau, kad tai yra labai diskutuotinas klausimas, todėl, kad mes tada praveriame pandoros skrynią ir galime pradėti klausti: o ar reikėtų mokėti tiems, kurie nenori eiti į rinkimus? Ar reikėtų dar už kažką mokėti žmonėms? Tai visada yra teisingumo jausmo klausimas“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė A. Dulkys.

Jo teigimu, normalu, kad šeimos gydytojai už raginimus skiepytis gauna finansines paskatas.

„Šeimos gydytojai ir už įvairias kitas paslaugas iki šiol taip pat turėdavo įvairių skatinimo priemonių. Aš manau, kad šie dalykai nėra tapatūs“, – teigė ministras.

Paprašytas pakomentuoti opozicijos žeriamą kritiką, A. Dulkys sakė darantis viską, ką gali padaryti geriausio.

„Iš opozicijos esu girdėjęs labai nepagarbių atsiliepimų ir apie tai, kad mes be reikalo tiek daug bendraujame su savivalda, be reikalo tiek daug dėmesio slaugytojams (skiriame – aut.p.). Tai, manau, yra požiūrio klausimas“, – kalbėjo ministras.

Jis taip pat akcentavo, kad visi politikai – tiek esantys opozicijoje, tiek valdančioje daugumoje – turėtų galvoti, ką kalba ir kokius lūkesčius kelia gyventojams.

„Tos įvairios vis sklandančios abejonės – tai sukurkime papildomą teisės aktą dėl žalos nuo vakcinų, tai gal mokėkime. Tai dabar daliai žmonių kuriamas lūkestis, nes čia gal kokia žala yra, gal aš palauksiu, gal man sumokės, tai gal paskui dar daugiau mokės.

Man atrodo, kad opozicijos politikams irgi reikėtų tikrai labai atsakingai pagalvoti apie tai, ką mes kalbame ir kokį kuriame lūkestį“, – teigė A. Dulkys.

„Pandemiją gali suvaldyti tik skiepijimasis. Kaukės čia yra tik viena iš priemonių, kurios, matome, kad kaip rekomendacijos neklausoma, tai tiesiog ji yra sugriežtinama. Tik tiek“, – Vyriausybės planus įvesti privalomą kaukių dėvėjimą viduje komentavo ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)