Šie ekstremaliosios situacijos pakeitimai įrašyti VRM registruotame nutarimo dokumente.

„Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvoje sparčiai plinta koronaviruso SARS-CoV-2 delta atmaina, kuriai būdingas apie 60 proc. didesnis užkrečiamumas, ir virusui perduoti užtenka trumpesnio laiko ir mažesnio jo kiekio, COVID-19 ligos epidemiologinė situacija Lietuvoje išlieka nepalanki. 2021 metų rugsėjo 28 dienos duomenimis, Lietuvoje vidutiniškai per dieną užregistruojama 1360 atvejų, 14 dienų sergamumo rodiklis yra 634,7 atvejo 100 tūkst. gyventojų“, – aiškinama jame.

Taip pat pabrėžiama, kad imunizuotų asmenų skaičius dar nėra pakankamas, kad būtų valdomas viruso plitimas.

„COVID-19 lovų užimtumas asmens sveikatos priežiūros įstaigose 2021 m. rugsėjo 28 d. duomenimis šiuo metu siekia 1162 lovas, iš jų 121 reanimacijos ir intensyvios terapijos būtina imtis papildomų COVID-19 ligos plitimo valdymo priemonių. Šiuo metu Lietuvoje imunitetą nuo COVID-19 turi (paskiepyti ar persirgę) 67,7 proc. gyventojų, tačiau imunizuotų asmenų skaičius vis dar nepakankamas, kad būtų valdomas viruso plitimas“, – rašome VRM registruotame dokumente.

Pasiūlymai

Dėl šios priežasties siūloma nuo spalio 1 dienos nustatyti, kad „operacijų vadovo sprendimai ir juose numatytos epidemiologines saugos priemonės, įskaitant veido kaukių (respiratorių ar kitų priemonių) dėvėjimą uždarose erdvėse (pvz., kai teikiamos ar gaunamos paslaugos, perkamos prekės, darbo metu, dalyvaujant renginiuose), būtų privalomi, nepriklausomai nuo to, ar veikla vykdoma su galimybių pasu ar be jo, o ne rekomendacinio pobūdžio“.

Taip pat įvertinus delta atmainos plitimo atvejus, neužtikrinant tinkamo patalpų vėdinimo, dirbant uždarose erdvėse, t. y. darbo kolektyvuose, projektu siūloma nustatyti, kad tiek viešiems, tiek privatiems juridiniams asmenims rekomenduojama darbą organizuoti nuotoliniu būdu.

Dėl šių pasiūlymų trečiadienį dar turės apsispręsti ministrų kabinetas. Posėdis planuojamas 14 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (721)