Ilgą laiką raudonoje zonoje išsilaikiusi Neringa taip pat nusidažė juodai – dabar visas Vakarų Lietuvos regionas yra juodas.

Į juodą zoną pateko Palangos miestas, Kretingos rajonas, Klaipėdos rajonas, Klaipėdos miestas, jau minėta Neringa, Šilutės ir Šilalės rajono savivaldybės. Taip pat Rietavo, Plungės, Skuodo rajonai, Mažeikiai, Telšiai, Akmenės ir Joniškio rajonai.

Juoda spalva nusidažė Tauragės rajonas, Jurbarko, Šakių, Pagėgių rajonai.

Į juodą COVID–19 zoną patenka Kauno, Vilniaus ir Šiaulių miestai. Taip pat Radviliškio, Pasvalio ir Biržų, Ukmergės ir Molėtų rajonai.

Juodos ir šios savivaldybės: Šalčininkų rajonas, Trakų rajonas, Alytaus rajonas ir miestas, Marijampolės savivaldybė, Birštonas.

Prasčiausia epidemiologinė situacija ir toliau išlieka Telšių rajono savivaldybėje – 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų čia tenka 1695 atvejai, Joniškio rajone – 1597 atvejai. Rietavo savivaldybėje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 1448 atvejai.

1000 atvejų tenkančių 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų ribą taip pat peržengia Klaipėdos miesto savivaldybė – 1329 atvejų, taip pat Šilutės rajonas – 1116 atvejų. Palangos miesto savivaldybėje – 1101 atvejų, ir Skuodo rajone – 1059 atvejų.

Geriausia epidemiologinė situacija šiuo metu yra Panevėžio rajone – 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 162 atvejai, Kupiškio rajone – 168 atvejai, Raseinių rajone – 196 atvejai.

Spręs dėl kaukių

Vyriausybė trečiadienį planuoja grąžinti reikalavimą uždarose erdvėse nešioti kaukes.

Antradienį žurnalistams komentuodama šį siūlymą premjerė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad tam pakaks ekstremalios situacijos režimo.

Anksčiau buvo svarstyta, kad rekomendaciją patalpose dėvėti kaukes pakeičiant į reikalavimą, gali tekti vėl įvesti karantino režimą.

„Ekstremalios situacijos reglamentavime bus tie pakeitimai padaryti ir bus praplėstas reikalavimų sąrašas dėl kaukių dėvėjimo uždarose patalpose“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė taip pat patvirtino, kad daugiau pakeitimų, pvz., nustatant taisykles renginiams, kaip buvo svarstoma anksčiau, neplanuojama.

Privalomas kaukes valdžia planuoja grąžinti blogėjant epidemiologinei situacijai. Dabar turintiesiems galimybių pasą kaukių dėvėjimas yra rekomenduojamas.

Lietuva praėjusią savaitę įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną.

Ligoninės ir mirtys

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 137 žmonės – panašiai kaip ir ankstesnę parą.

85 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 979 žmonėms.

Per pandemijos piką šių metų sausį pacientų skaičiai ligoninėse buvo pasiekę 2,6 tūkst., dėl to teko reguliariai mažinti kitų medicinos paslaugų prieinamumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (501)