Šalies vadovas ir Lietuvai akredituota Prancūzijos ambasadorė aptarė pažangą įgyvendinant Lietuvos ir Prancūzijos strateginės partnerystės dokumentą bei pozityvią dvišalių santykių dinamiką, ypač išaugusią po 2020 metais Vilniuje įvykusio Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono vizito.

Valstybės vadovas susitikime dėkojo ambasadorei už Prancūzijos paramą Lietuvai saugumo srityje ir NATO rytinio flango stiprinimą. G. Nausėda taip pat pažymėjo, kad hibridinė Baltarusijos režimo ataka nulėmė poreikį keisti Europos Sąjungos migracijos, prieglobsčio ir sienų apsaugos teisės aktus.

Kalbėdamas apie ekonominį bendradarbiavimą, šalies vadovas pabrėžė Lietuvos pasirengimą gilinti ryšius kibernetinio saugumo, lazerių ir biotechnologijų srityse bei pažymėjo siekį surengti Lietuvos kultūros sezoną Prancūzijoje. Kaip praneša Prezidento komunikacijos grupė, valstybės vadovas su ambasadore aptarė Prancūzijos pasirengimą pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai 2022 m.

Susitikimo su Lietuvai akredituota Bulgarijos ambasadore, reziduojančia Sofijoje, metu prezidentas pasveikino diplomatę su Lietuvos ir Bulgarijos santykių užmezgimo 30-mečiu. Su ambasadore aptarti klausimai, susiję su spalio mėnesį vyksiančiu ES ir Vakarų Balkanų vadovų susitikimu, Europos Sąjungos politika migracijos, prieglobsčio ir sienų apsaugos srityse. G. Nausėda išreiškė paramą Bulgarijos narystei Šengeno erdvėje ir siekiui tapti euro zonos dalimi.

Su Lietuvai akredituotu Ruandos ambasadoriumi, reziduojančiu Hagoje, prezidentas aptarė dvišalio ir daugiašalio bendradarbiavimo tarptautinėse organizacijose klausimus. Šalies vadovas pakvietė Ruandą plėsti dvišalius santykius, ypač žemės ūkio, akademinių ir kultūrinių mainų bei turizmo srityse. Susitikime aptartas šalių bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose, ypač Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryboje ir UNESCO Vykdomojoje taryboje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)